Новини

 

КНУ обрали найкращі абітурієнти України

13.08.2019

Київський національний університет імені Тараса Шевченка вже декілька років поспіль є найпопулярнішим закладом вищої освіти серед абітурієнтів.

Цьогоріч до Шевченкового Університету на всі освітні ступені було подано понад 52 000 заяв.

За словами відповідального секретаря Приймальної комісії Андрія Креневича, до 429 закладів вищої освіти, які мали право на здійснення набору абітурієнтів за ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» на базі ПЗСО, було подано 831 493 заяви, із яких 41 412 – до Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Окрім того, до 150 ЗВО, серед згаданих, було подано менше 100 заяв, а до 39 вишів – менше 10 заяв.

Ректор Леонід Губерський зауважує, що це свідчить про довіру абітурієнтів до Університету та водночас наголошує: «Для нас важлива не лише кількість, а і якість підготовки абітурієнтів, їхня готовність здобувати вищу освіту, оскільки рівень знань кожного вступника повинен відповідати високим вимогам нашого навчального закладу».

Варто зазначити, що середній конкурсний бал вступників до Університету становив 171,9 – і це найкращий показник серед ТОП-10 університетів за кількістю поданих заяв від абітурієнтів у цьому році. А середній конкурсний бал по Україні становив 156,5.

Зокрема, 10 найпопулярніших спеціальностей серед абітурієнтів КНУ цьогоріч виглядали так:

  • 035 Філологія,
  • 061 Журналістика,
  • 081 Право,
  • 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії,
  • 051 Економіка,
  • 122 Комп'ютерні науки,
  • 121 Інженерія програмного забезпечення,
  • 032 Історія та археологія,
  • 292 Міжнародні економічні відносини,
  • 052 Політологія.

Навіть на такі природничі спеціальності, як 111 Математика й 04 Фізика та Астрономія, куди загалом по Україні було подано 1441 та 991 заяв, тільки вступники до КНУ подали 465 та 341 заяву відповідно.

У цьому році до Університету зараховано 2732 абітурієнти за ОС «Бакалавр» (магістр медичного спрямування) на місця державного замовлення, що є рекордним числом вступників за роки застосування методу розподілу абітурієнтів за відкритими конкурсними пропозиціями. Іще 99 осіб, серед яких 8 дітей захисників України, загиблих у районі проведення антитерористичної операції, та 61 особа з числа дітей учасників бойових дій, осіб з інвалідністю й дітей-інвалідів, дітей шахтарів, внутрішньо переміщених осіб та членів багатодітних сімей, було переведено на вакантні місця держзамовлення.

Відразу 100 осіб із конкурсним балом 200 стали студентами Університету. Про високий якісний показник підготовки абітурієнтів, які вступили до Університету говорять і прохідні бали на освітні програми. Найвищий такий бал в Університеті на навчання за кошти державного бюджету становить 194,48 на освітню програму «Міжнародні відносини». Загалом же, на освітні програми Інституту міжнародних відносин КНУ найнижчим прохідним балом став 192,63.

Також високий прохідний бал мають вступники на освітні програми «Китайська мова і література та переклад, англійська мова» 193,53; «Реклама та зв’язки з громадськістю» –  193; «Програмна інженерія» – 192,8; «Інженерія програмного забезпечення» – 192; «Історія» – 191,55; «Економічна кібернетика» – 190; «Інформатика» – 189,4; «Право» – 189,2; «Біотехнологія» – 188,24 тощо.

Зауважимо, що вступники на освітні програми КНУ імені Тараса Шевченка загалом мають вищі прохідні бали порівняно зі вступниками на подібні освітні програми в інших українських ЗВО

«За результатами вступної кампанії-2019 КНУ, як завжди, здобув свого сучасного, мотивованого, ерудованого й всебічно обізнаного студента», – переконаний проректор Володимир Бугров.

Про престижність вступу до Шевченкового університету говорять і такі цифри: серед зарахованих – 14 призерів та учасників Міжнародних Олімпіад, 83 призери Всеукраїнських учнівських олімпіад, 66 – переможців конкурсу МАН, 96 призерів університетських олімпіад.

«Моєю метою, починаючи ще з 8-го класу, коли брав участь у практичному турі міської олімпіади з хімії, був вступ до КНУ імені Тараса Шевченка. Адже Університет посідає перші місця в академічних рейтингах серед закладів вищої освіти України, та й від наставників й старших товаришів, що навчаються в Університеті, чув хороші відгуки про цей ЗВО», – говорить золотий призер цьогорічної Міжнародної учнівської олімпіади з хімії Олександр Кудрик, який вступив до Інституту високих технологій.

Варто також зазначити, що студентами Університету стали 50 з 274 випускників шкіл України, які склали ЗНО з одного з предметів на 200 балів. Серед них і 16 із 77 випускників зі всієї України, які отримали 200 балів з хімії, та 23 з 98 – з математики.

«Скласти іспит на максимальний бал не очікував. Досягти цього мені вдалось, мабуть, завдяки десяткам прочитаних книг, тисячам виконаних тестів, перегляду документальних фільмів і недоспаним над таблицями та схемами ночам. Окрім того, уже кілька років я займаюсь любительською археологією та колекціонуванням антикваріату. Серед університетів довго вагався між КНУ та НаУКМА. Завжди мріяв на час навчання переїхати до Києва, адже він є центром суспільно-політичного життя України. Першим пріоритетом виставив КНУ», – ділиться секретом свого успіху володар 200 балів із ЗНО з історії і вже студент-політолог Віталій Мамець.

Станом на 12 серпня 2019 року до Університету зараховано більше 7 500 першокурсників за ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр», і ця цифра може ще збільшитися, адже від 2 вересня 2019 року стартує додатковий прийом заяв і документів від абітурієнтів для участі в конкурсному відборі на заочну форму навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб на згадані освітні ступені.

Менше ніж за місяць розпочнеться новий навчальний рік і першокурсники поповнять велелюдну родину Шевченкового Університету. А ювілейний рік обіцяє для всіх бути насиченим цікавими подіями, науковими здобутками й перемогами!

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024