Новини

 

Науковці з КНУ розвиватимуть креативне підприємництво в Україні

19.07.2019

 

Весною 2019 року команда КНУ спільно із закордонним партнером, Нортумбрійським університетом (Велика Британія) розробила проект «Національний центр розвитку креативного підприємництва» та подала його на конкурс Creative Spark, оголошений Британською Радою.

 

У відповідь на звернення вже 15 липня 2019 року до Універстету надійшов лист на ім’я ректора Леоніда Губерського від директора Британської Ради в Україні Саймона Вільямса. У повідомленні зазначалося, що упродовж наступного навчального року команда КНУ імені Тараса Шевченка отримає фінансовий грант для реалізації проекту.

План заходів попередньо було розроблено доцентом Максимом Ситницьким, автором концептуальної ідеї та лідером команди КНУ. Окрім науковця, до розробки аплікаційної заявки долучилася ще й заступник декана факультету психології з наукової роботи та міжнародного співробітництва, доцент Світлана Пащенко. Попередньо було погоджено, що Національний центр розвитку креативного підприємництва буде створено на базі Наукової бібліотеки імені М. Максимовича, за участю її директора Олега Сербіна. Очікується, що реалізацією проекту займатимуться викладачі й молоді науковці з економічного факультету та факультету психології КНУ.

 

Зокрема, в Університеті буде забезпечено додаткові умови для розвитку й підтримки інноваційних проектів студентів і викладачів у галузі підприємницької діяльності. Ідеї креативного підприємництва в різних галузях економіки та соціальній сфері втілюватимуться в навчальних програмах і реалізовуватимуться за допомогою низки навчально-освітніх проектних заходів.

Старт проекту очікується від початку вересня 2019 року. На той час лідер університетської команди Максим Ситницький братиме участь у конференції Creative Spark, що пройде в Оксфордському університеті, Велика Британія.

 

Учасники команди Університету переконані, що своєю перемогою вони щонайперше завдячують ректорові Леоніду Губерському, який усіляко заохочує розкриття фахового й професійного потенціалу своїх підлеглих, а за організаційну підтримку й супровід команда висловлює щиру подяку проректорам КНУ, Володимирові Бугрову й Олександрові Рожку.

Педагогічно-викладацький колектив Університету щиро радіє успіхам своїх колег і бажає їм успішного втілення креативно-підприємницького проекту задля подальшого розвитку КНУ імені Тараса Шевченка згідно зі світовими стандартами!

 

Довідково: Creative Spark є п’ятирічною ініціативою, спрямованою на підтримку міжнародних університетських та інституційних партнерств, котра покликана заохочувати розвиток підприємницьких навичок і креативної економіки в семи країнах світу, зокрема, в Україні, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії та Грузії. Реалізацію й фінансове забезпечення програми та самих креативно-освітніх проектів гарантує Британська Рада. Цьогоріч серед відібраних проектів із України, підтриманих Британською радою, було всього-на-всього два. Один із них якраз і було розроблено та подано проектною групою КНУ імені Тараса Шевченка.

 

За матеріалами відділу культурно-просвітницької роботи

НБ ім. М. Максимовича КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024