Новини

 

Свято молоді на кафедрі тюркології

24.05.2019

Святковим концертом відзначили День молоді та спорту Турецької Республіки студенти та викладачі кафедри тюркології Інституту філології КНУ.

 

Цьогоріч свято було подвійним, адже у Туреччині відзначають 100-річчя початку визвольної війни. До того ж нині Турецький центр інформації та досліджень Інституту святкує 16 років від початку діяльності.

 

Завідувач кафедри тюркології Ірина Покровська у вступному слові побажала гостям насолодитися музичними виступами та презентаціями, адже разом із мовою та літературою філологи мають вивчати й культуру, мистецтво, історію східних країн.

 

Першокурсниця Анастасія Марченко виконала пісню Günaydin. Викладач кафедри, Гюльчін Йилдирим розказала про традиції святкування Дня молоді у Туреччині. Говорячи про визвольну війну, згадала постать Мустафи Кемаля Ататюрка, засновника сучасної турецької держави.

 

Привітати колег завітали  й представники інших секцій кафедри. Від Центру кримськотатарської мови і літератури ІФ виступила Афізе Емірамзаєва. Гагаузькою вітала Тодора Арнаут. Пісню про щедрість і сонячність Баку на слова Євдокії Лось від азербайджанської секції виконала Зулейха Джамузджу. Серед інших подарунків для гостей концерту – легенда про символ Туреччини, жовтий тюльпан; музична композиція азербайджанської групи East or West”; презентація художнього розпису армудів в гагаузькому стилі від викладача кафедри Світлани Урум і виконання турецького танцю Байрам.

 

Також під час святкування не забули й про спорт. Про свої досягнення у боксі та футболі розказали студенти кафедри Юрій Козлов і Дмитро Вишневський.

 

За матеріалами Юлії Кузьменко

та Валерія Попова,

прес-центр Інституту філології

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024