Новини

 

Грецькі дипломати відвідали КНУ

24.04.2019

24 квітня 2019 року відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петра Беха з Координатором з питань  освіти у країнах Східної Європи та СНД Генерального Консульства Греції в Маріуполі пані Уранії Кості та Радником Посольства Греції в Україні паном Александросом Будурісом. Сторони обговорили питання вивчення грецької мови та культури в КНУ.

Проректор П. О. Бех привітав гостей у стінах нашого університету й підкреслив важливість двостороннього співробітництва між КНУ та університетами Греції, зокрема  Університетом Арістотеля, м. Салоніки.

Пані Уранія Кості висловила зацікавленість у збільшенні студентів в університетах України і особливо в КНУ, які б вивчали новогрецьку мову.  Тож під час зустрічі мова йшла про основні напрямки і кроки щодо збільшення кількості першокурсників, мотивації школярів, популяризації грецької культури та традицій серед молоді.

Це стажування студентів в рамках міжнародних програм, зокрема Еразмус+, відкриття програм подвійного дипломування з погодженням спільних навчальних програм і курсів. Йшлося про оновлення і підсилення програм з вивчення новогрецької мови, що функціонують окремо від Erasmus, наприклад, THYESPA, виділення окремих (цільових) місць для українських університетів з огляду на те, що їхні випускники можуть реалізуватися в галузі освіти та культури в регіонах, де проживають етнічні греки. Обговорювалися також перспективи надання студентам-магістрам можливості брати участь в програмах підвищення кваліфікації вчителів новогрецької, що стимулюватиме їхній інтерес до праці в середній освіті.  Йшлося також про надання дослідницьких грантів для вчених, які працюють у сфері українсько-грецьких культурних зав’язків, організацію спільних наукових  та культурних заходів, видань, перекладів тощо.

Учасники зустрічі засвідчили взаємну повагу і висловили готовність до подальшої активної і плідної співпраці.  

За матеріалами відділу міжнародного співробітництва

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024