Новини

 

В Інституті журналістики відбулися заходи до Дня авторського права

24.04.2019

«Поважай права авторів, почни з себе!» – під таким гаслом в Інституті журналістики відзначили Всесвітній день книги і авторського права.

 

Цьогоріч організатори, серед яких і Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності, більшість заходів присвятили охороні авторських прав на музику.

 

На початку тижня стартувала унікальна виставка робіт студентки 1 курсу Софії Шевченко, яка через мистецтво актуалізує проблеми захисту прав авторів, музикантів, художників. Авторка розфарбовує світ у контрастні кольори, наочно демонструючи, що інтелектуальним крадіжкам не місце у нашому житті. 

 

23 квітня відбулася зустріч з Сергієм Могилевським, музичним продюсером каналу «1+1» та Сергієм Мартинюком, фронтменом музичного гурту «Фіолет». Говорили про музику та права авторів і композиторів.

 

Сергій Могилевський розповів як правомірно використовувати музику у своїх медіапродуктах та ділився практикою купівлі авторських прав на музичні композиції для талант-шоу «Голос» та «Танці з зірками». Студенти цікавились тим як працює механізм виплати винагороди авторам на YouTube та як боротись із поширенням піратського контенту в мережі.

 

Сергій Мартинюк звернув увагу на позитивну тенденцію у тому, що «українська музика за останні роки виборола своє місце в ефірі музичних радіостанцій», а це означає збільшення кількості роялті для авторів, композиторів та виконавців.

 

Наостанок на гостей свята чекала розважальна вікторина Kahoot, у якій усі охочі змогли перевірити свої знання у сфері охорони прав авторів. Переможці отримали смачні подарунки від спонсорів: кондитерських «Mary cake» й «Katty Sweets» та квитки в кіно від партнерів заходу: кінотеатрів «Супутник» й «Київська Русь».

 

За матеріалами Інституту журналістики

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024