Новини

 

Уповноважений Посольства Мексиканських Сполучених Штатів в Україні – у КНУ

15.04.2019

 

 

Студенти й викладачі історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка мали нагоду особисто поспілкуватися з Уповноваженим Посольства Мексиканських Сполучених Штатів в Україні.

 

Зустріч-дискусія відбулася в головному навчальному корпусі КНУ 15 квітня 2019 року. Співорганізаторами заходу виступили співробітники кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Університету й представники Центру латиноамериканських та іберійських студій «Casa Iberoamericana».

Пан Даніель Домінгез Канту, Уповноважений Посольства Мексиканських Сполучених Штатів в Україні, виступив в КНУ з публічною лекцією-презентацією «Мексика: культура, економіка, суспільство». Дипломат ознайомив присутніх із основними відомостями про територію й протяжність Мексики, нагадав учасникам дискусії-презентації про непросту міграційну ситуацію в регіоні, а також оприлюднив цікаві факти з історії розвитку культури й державотворення на теренах Мексиканських Сполучених Штатів. Під час зустрічі студенти й викладачі історичного факультету Університету довідалися про асиміляцію корінного населення прийшлими іспанцями, що призвело до виникнення безлічі нових явищ і традицій у автохтонній культурній, мовній, релігійній та інших сферах суспільного життя. Даніель Домінгез Канту відзначив, що наразі нащадки індіанців-автохтонів у Мексиці спілкуються близько 68 різними мовами з їхніми понад 364 діалектами, а загальна кількість тутешніх індіанців, що спілкуються відмінними від іспанської мовами, сягає 7 мільйонів осіб.

Дипломат не оминув увагою сфери торгівельних інтересів Мексиканських Сполучених Штатів. У виступі Даніель Домінгез Канту відзначив, що ключову роль у розвитку економічного потенціалу країни відіграло як підписання безлічі договорів про зони вільної торгівлі із зарубіжними країнами, так і інтенсивний розвиток транспортної інфраструктури держави.

Учасники дискусії послухали й обговорили іспаномовний виступ Уповноваженого Посольства Мексиканських Сполучених Штатів в Україні, жваво ставили йому цікаві запитання щодо культурних традицій і особливостей суспільного життя в цій країні, а також мали нагоду сфотографуватися з поважним гостем.

Викладацько-студентський колектив історичного факультету КНУ переконаний, що такі й подібні зустрічі з представниками закордонних дипломатичних місій сприяють фаховому саморозвиткові амбітної української молоді.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024