Новини

 

Ти здатен на диво!

29.03.2019

Саме таке гасло має волонтерський рух активістів Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини», фундатором якого виступив Студентський парламент Інституту.

 

Люблячі батьки, школа, інститут, що став нам другим домом, – ми завжди оточені увагою та піклуванням. Легко жити, мріяти і наполегливо працювати над здійсненням своїх бажань в оточенні уважних, дбайливих та люблячих людей. Однак скільки дітей і людей похилого віку позбавлені цього! Розпочатий нами і активно підтриманий керівництвом Інституту масштабний проект присвячений допомозі саме тим, хто може сподіватися лише на доброту небайдужих людей.

Нашими волонтерами було організовано справжнє свято в Ушомирській школі-інтернаті. Ми привезли дітям не лише одяг, медикаменти, книжки, іграшки, канцтовари та солодкі подарунки, ми привезли їм тепло наших сердець. Дитячі очі просто світилися від щастя під час наших дружніх розмов. А скільки було запитань після нашої розповіді про нашу Науку! І не лише розповіді: ми показали дітям ряд нескладних але цікавих дослідів. І ми так хочемо, а де, а як, а чому – питанням не було кінця! Діти так захопилися, що не хотіли відпускати нас назад до Києва.

До дня Святого Миколая спільно з Товариством Червоного Хреста України ми провели благодійну акцію зі збору речей (одягу, книжок, іграшок) також для Макарівського дитячого будинку. Наступним пунктом наших відвідин став Дім малюка та Дім літніх людей у Славуті, що на Рівненщині. За допомогою волонтерів – соціальних активістів міста Славута, частину зібраних нами речей було роздано дітям з неблагополучних сімей, частину передано до організації, що допомагає самотнім мамам, а частина стала у нагоді ліквідаторам чорнобильської аварії, що проживають у місті Славуті.

Не лише студенти, в тому числі й іноземні, які навчаються за освітньою програмою «Медицина», та викладачі ННЦ стали учасниками розпочатого волонтерського руху. Активну допомогу ми отримали й від наших досвідчених партнерів: магазину Good Wine у поширенні інформації, Медичного Центру «Інститут Репродуктивної Медицини. Клініка професора Дахно» у зборі речей. Ми активно співпрацювали і, сподіваємося, будемо співпрацювати й у подальшому із Товариством Червоного Хреста України: їхній довід, поради і конкретна допомога дозволяють нам грамотно спланувати свою діяльність. Ми набули цінного досвіду, однак чітко усвідомлюємо, що вчитися нам є ще багато чому. Але мета того варта! Сподіваємося, що наша активна співпраця з нашими  досвідченими партнерами допоможе нам у її реалізації.

Ми намагаємося обирати ті місця, де допомога найнеобхідніша, тому шляхи наших волонтерів виявляються інколи дуже далеким та нелегкими. Однак, «Ти здатен на диво!» гасло не лише нашого волонтерського руху, але й стилю нашого життя. Залучаючи до лав руху все нових і нових волонтерів, намагаємося боротися із самотністю та байдужістю, а не тільки надавати матеріальну допомогу. Ми віримо, що разом зможемо зробити цей світ добрішим та кращим!

 

Аріна Пєчка, голова Студентського парламенту

ННЦ «Інститут біології та медицини»

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024