Новини

 

Новопризначений Посол Туреччини відвідав КНУ

21.02.2019

20 лютого КНУ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні пан Ягмур Ахмет Гюльдере. Це один з його перших візитів у ранзі Посла після вручення вірчих грамот Президентові України.

Відбулася зустріч Посла Туреччини з ректором КНУ академіком Леонідом Губерським.

Обидві сторони визначили цю зустріч як особисте знайомство і бажання надання нового імпульсу тим конструктивно плідним і виключно дружнім двостороннім стосункам, що давно склалися між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Посольством Туреччини в Україні.

Леонід Губерський розповів про історію Університету, його структуру та перспективи розвитку. Він висловив задоволення результатами багаторічного  співробітництва з освітянами Туреччини. Адже університет має двосторонні угоди і активно комунікує з 12-ма турецькими університетами. Ректор відзначив стабільність і активність академічних обмінів студентами і викладачами, високий рівень викладання і вивчення турецької мови, діяльність Турецького центру інформації та досліджень, де при підтримці Посольства  налагоджені творчі контакти з турецькими письменниками, митцями, діячами культури і де постійно відбуваються цікаві заходи.

Пан Ягмур Ахмет Гюльдере відзначив, що він обізнаний з великим обсягом напрацьованого у сфері освіти, зокрема між  КНУ і ЗВО Туреччини, знає, що цей обсяг є значним і значущим, і він як Посол докладе у своїй діяльності всіх зусиль для розвитку і розширення цих процесів у перспективі.

Підсумком зустрічі стала домовленість про підтримання добрих традицій, частіших зустрічей і  визначення нових  форматів співпраці.

Участь у зустрічі взяли проректор КНУ Петро  Бех, директор Інституту міжнародних відносин КНУ Валерій Копійка, заступник директора ІФ Людмила Смовженко, завідувач кафедри тюркології ІФ Ірина Покровська. З турецької сторони були присутні  заступник голови місії, радник Посольства пані Букет Кабакджи, директор  турецького культурного центру «Інститут ім. Юнуса Емре» пан Ендер Коркмаз.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024