Новини

 

Викладати в КНУ престижно!

18.01.2019

Саме так вважає Цветана Ґеорґієва (Софія, Болгарія) – професор болгаристики, доктор наук з філософії культури, котра наразі викладає в Університеті.

 

Викладачка охоче зізнається, що працювати в КНУ імені Тараса Шевченка, одному з найбільш престижних ЗВО України – для неї справжнє задоволення. Цветана Ґеорґієва прагне зробити вивчення болгаристики для своїх українських студентів неймовірно цікавим. Професор залучає студентів до перекладацької діяльності, спонукає вихованців розвивати навички з публічних виступів і проведення презентацій особистих навчальних досягнень.

Студенти під керівництвом Цветани Ґеорґієвої пишуть наукові розвідки з болгаристики й презентують свої дослідження на тематичних студентських читаннях, зокрема, у Домі Вітгенштайна у Відні. Окрім того, за її сприяння було поновлено досвід міжуніверситетських обмінів за програмою Еразмус+ між КНУ та Південно-Західним університетом ім. Неофіта Рильського (Благоєвград, Болгарія), а Центрові болгарської мови, літератури, історії та культури при КНУ імені Тараса Шевченка подаровано болгарські національні костюми з різних регіонів Болгарії.

Професорка популяризує вивчення болгаристики в Україні, зокрема, публікує фахові статті в міжнародних виданнях, що індексуються в Scopus, а також виступає співорганізаторкою міжнародних наукових конференцій із болгаристики.

У червні 2018 року професорку Цветану Ґеорґієву було відзначено Грамотою кафедри славістики КНУ імені Тараса Шевченка й Грамотою від Недільної школи при Київському товаристві болгарської культури «Родолюбіє імені професора Івана Стоянова».

 

Довідково: Професор Цветана Ґеорґієва (Софія, Болгарія) – доктор філологічних наук, лектор КНУ імені Тараса Шевченка. Від осені 2016 року працює на кафедрі слов’янської філології в Інституті філології КНУ. Вона є шанованим викладачем із багаторічним академічним досвідом, авторкою понад десяти навчальних монографій і підручників, співробітницею славістичних видань, керівником різноманітних гуманітарних проектів.

 

За матеріалами Володимира Саріогло,

Голови Київського товариства болгарської культури

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024