Новини

 

У КНУ відбулася конференція з медичного права

07.12.2018

 

Питання розвитку медичного права України як складової системного реформування сектору охорони здоров'я обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми медичного права: професійний погляд», що відбулася в КНУ імені Тараса Шевченка з ініціативи кафедри конституційного права юридичного факультету.

 

Захід організовано за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України, юридичного факультету КНУ, Інституту міжнародних відносин Національного авіаційного університету та ВГО «Асоціація українських правників».

 

Відкрив конференцію декан юридичного факультету КНУ Іван Гриценко. З вітальними словами  виступили проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Мартинюк, заступник Міністра охорони здоров'я України Роман Ілик, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, Державний секретар Міністерства охорони здоров'я України Артем Янчук.

 

Всі учасники конференції наголошували на необхідності сприянню розвитку медичного права України, особливо в умовах реформи сфери охорони здоров'я України на засадах верховенства права, соціальної справедливості і турботи про збереження здоров'я Українського народу.  

 

Під час експертної дискусії фахівці розглянули питання системного реформування сектору охорони здоров'я як нового шляху і можливості для розвитку медичного права України, правомірність проведення судово-медичних експертиз територіальними бюро судово-медичних експертиз, запровадження нового механізму із захисту прав пацієнта і лікаря, створення професійної школи з підготовки кадрів в галузі медичного права та інші.

 

На конференції відзначено, що в останні роки спостерігається активна співпраця між представниками вищої школи та практиками різних медичних та юридичних спеціальностей щодо розбудови медичного права України, утворення нових структурних підрозділів при навчальних закладах з підготовки фахівців зазначеного спрямування.

 

Всі учасники конференції, підкреслюючи важливість розвитку медичного права, його ролі в медичній і юридичній науці, засвідчили надзвичайну актуальність питань, розглянутих на конференції.

 

За матеріалами юридичного факультету КНУ

 

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024