Новини

 

Візит швейцарського політика Крісти Марквальдер до Університету

09.10.2018

До КНУ імені Тараса Шевченка в рамках свого візиту до України прибула Кріста Марквальдер, екс-президентка Національної ради Швейцарії (2016).

Зустріч із політиком, яка в 2016 році очолювала одночасно парламент Швейцарії й Федеральну асамблею Швейцарії та офіційно вважалася найвищим за рангом швейцарським політиком, відбулася за співпраці Шевченкового університету з Посольством Швейцарії в Україні.

Пані Крісту Марквальдер було запрошено виступити з доповіддю в рамках започаткованого Посольством Швейцарії циклу публічних дискусій «Київські міжнародні лекції». Урочиста зустріч-дискусія відбулася в Головному навчальному корпусі КНУ, пані Марквальдер виступала з доповіддю «Роль громадянського суспільства в розробці законів у Швейцарії».

На зустрічі були присутні Гійом Шойрер, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні, Андрій Кравченко, начальник відділу міжнародного співробітництва Університету, експерти з питань міжнародної політики та юриспруденції, а також усі зацікавлені.

У своєму публічному виступі Кріста Марквальдер зосередилася на важливій ролі представників громадянського суспільства в законодавчій і політичній сфері, проаналізувала швейцарський досвід запровадження окремих виборчих ініціатив та проведення національних і регіональних референдумів у своїй країні.

Присутні мали нагоду не лише поспілкуватися з харизматичною й обізнаною жінкою-політиком, а й переглянути презентовану Посольством Швейцарії в Україні виставку «Сучасна пряма демократія», що висвітлює тенденції сучасних демократичних процесів у світі.

 

Довідково: Кріста Марквальдер здобула науковий ступінь із юриспруденції й сертифікат із екологічних студій. Від січня 2008 року пані Марквальдер працює юристом у Цюрихській фінансовій службі. Від 2003 року її було обрано до Національної ради Швейцарії, від 2007 року Кріста Марквальдер є членом делегації до Міжпарламентського союзу. У 2011 р. пані Марквальдер було обрано президентом парламентської асоціації Швейцарія-США. У 2016 році Кріста Марквальдер очолювала парламент Швейцарії й Федеральну асамблею Швейцарії, наразі вона очолює комісію з питань зовнішньої політики, є членом німецькомовного редакційного комітету Національної ради та представницею комітету з юридичних питань.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024