Новини

 

Професор КНУ взяла участь у Міжнародному математичному конгресі

13.08.2018

З 1 по 9 серпня 2018 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) відбувся Міжнародний математичний конгрес (ICM)  – найвпливовіший і найбільш масовий з‘їзд провідних математиків світу.

Від Київського національного університету імені Тараса Шевченка на конгрес була запрошена професор кафедри теорії ймовірностей, статистики та актуарної математики механіко-математичного факультету Юлія Мішура.

Вона виступила з доповіддю на секції «Ймовірність та статистика» й обговорила з учасниками секції, особливо молодими математиками,  можливість нових математичних розробок в  теорії дробових процесів та фінансовій стохастиці. Юлія Мішура також  взяла участь у Міжнародному дні зустрічі жінок-математиків «World Meeting for Women in Mathematics - (WM)²»  та дала інтерв’ю  телебаченню Конгресу.

Конгрес проводиться раз на чотири роки під егідою Міжнародного математичного союзу (IMU). На церемонії відкриття було  оголошено імена лауреатів   премій за досягнення в математиці. На цей раз вручено: чотири Філдсівські медалі, що в математиці  прирівнюються до Нобелівських премій; премію Неванлінни; премію імені Лілаваті за найбільший внесок в математичну освіту;   премію імені Гаусса; медаль Черна. 

Загальна кількість учасників конгресу сягала 2500. Під час Конгресу було обговорено найновіші математичні досягнення, сучасні математичні тренди та застосування математики у фізиці, хімії, біології, медицині, комп’ютерному моделюванні, машинному навчанні, оптимізації та інших областях. Загальна атмосфера, створена організаторами конгресу, була творчою і дружньою.

Прес-центр

 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024