Новини

 

Аспіранти-геологи – в Антарктиді

16.05.2018

Чернов Анатолій Петрович аспірант ННІ «Інститут геології» повернувся з Антарктиди, де в період з 1 квітня 2017 по 19 квітня 2018 брав участь у 22 Українській Антарктичній Експедиції (УАЕ).

 

Анатолій відповідав за забезпечення функціонування геомагнітної обсерваторії АІА «Аргентинські острови» та за проведення георадарних досліджень льодовиків в околицях Української антарктичної станції (УАС) «Академік Вернадський». Протягом експедиції проводилися вимірювання напруженості магнітного поля Землі та його складових. Виконано георадарні дослідження льодовиків в околицях УАС «Академік Вернадський» та на Антарктичному півострові. Георадарні дослідження льодовиків в околицях УАС проведено вперше під час 22 УАЕ і таким чином було започатковано новий напрямок досліджень на Українській антарктичній станції.

 

Всі дослідження виконувались згідно Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2020 роки за напрямом: «Геолого-геофізичні дослідження».

 

У вільний від досліджень час милувались місцевими пейзажами та знаходили спільну мову з місцевим населенням – пінгвінами та тюленями.

 

Заст.директора ННІ «Інститут геології»

Безродна Ірина Миколаївна

Прес-центр

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024