Новини

 

Наукове стажування викладачів КНУ в Університеті Мангейму

13.02.2018

У січні 2018 року в рамках грантової угоди науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі  проектної групи, до якої ввійшли д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів І. Лютий, к.е.н., доц. О. Любкіна, к.е.н. М. Онопко, к.е.н. О. Підчоса, к.е.н. Н. Погрібна та к.е.н. Ю. Шкрабалюк, були запрошені колегами з Університету Мангейму (Universität Mannheim, Німеччина) на науковий семінар і наукове стажування.

Вчені КНУ презентували результати власних досліджень у межах проблематики проекту. За результатами проходження програми стажування «Трасфер технологій у постсоціалістичних економіках» (Technology Transfer in Post-Socialist Economies) в Університеті Мангейму всі учасники проектної групи отримали сертифікати.

Крім того, вони взяли участь у низці семінарів та презентацій, що проводилися представниками бізнес-інкубаторів і стартапів різної спеціалізації з метою дослідження системи підтримки інноваційної діяльності в регіоні Райн-Неккар. Також було делегація здійснила візит до штаб-квартири і заводу транснаціональної корпорації BASF (м. Людвігсхафен), у рамках якого відбулося ознайомлення з історією та сучасним станом роботи підприємства, технологічними процесами та інноваційною діяльністю підприємства.

Представники КНУ мали унікальну можливість відвідати Раду Європи (Council of Europe) (Страсбург, Франція), де було проведено багатосторонній робочий семінар «Основи, проблеми та перспективи функціонування Ради Європи». Українська делегація була присутня під час засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи, де в цей час обговорювалися окремі питання щодо співпраці України та ЄС.

Важливим результатом проекту стали створені особисті контакти між науковцями університетів Мангейму та Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що сприятимуть розвитку взаємовигідного науково-дослідного співробітництва і зростанню академічної репутації КНУ у європейському освітньому та науковому просторі.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024