Новини

 

Юні таланти зійшлися у математичних баталіях

13.11.2017

Одинадцятий рік поспіль юні математики України збираються на змагання, що проходять під егідою Київського національного університету імені Тараса Шевченка – ХІ Всеукраїнський турнір математичних боїв імені академіка Івана Ляшка.

Із 28 жовтня по 4 листопада 2017 року на базі Українського фізико-математичного ліцею КНУ, факультету комп’ютерних наук та кібернетики КНУ, а також Інституту післядипломної освіти КНУ близько 200 юних математиків випробовували свої сили у різноманітних математичних баталіях.

Програма передбачала командні змагання: математичний Занзібар, усна олімпіада, 4 тури математичних боїв. І на завершення – особиста усна олімпіада.

У турнірі взяли участь 30 команд школярів із усіх куточків України. Приємно, що саме Шевченків Університет зібрав обдарованих дітей в одному місці.

До складу журі увійшли найкращі студенти математичних факультетів КНУ, які у свої шкільні роки неодноразово були учасниками подібних заходів, переможці та призери шкільних та студентських математичних олімпіад.

У тісному спілкуванні непомітно промайнув тиждень напружених баталій. Переможців визначали у трьох вікових лігах: молодшій (7 – 8 класи), середній (9 класи) та старшій (10 – 11 класи). Серед учасників турніру – призери останньої Міжнародної математичної олімпіади Роман Сарапін, Ілля Коваль, Нго Нгок Тхай Шон, Георгій Іванчик, а також золота медалістка переможної для українських дівчат VІ Європейської математичної олімпіади серед дівчат Аліна Гарбузова.

Це змагання стане гарним тренувальним заходом для його учасників, адже вони обов’язково покажуть себе найкращим чином і в інших олімпіадах упродовж навчального року.

 

Богдан Рубльов,

факультет комп’ютерних наук  та кібернетики

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024