Новини

 

ХІХ Міжнародна конференція молодих науковців на факультеті психології

20.03.2017

17 березня 2017 року на факультеті психології відбулася щорічна конференція молодих науковців «Проблеми особистості в сучасній науці: результати та перспективи дослідження», організована молодими дослідниками, аспірантами і студентами факультету.

Відкрили конференцію та привітали учасників декан факультету психології, доктор психологічних наук, професор І. В. Данилюк, завідувач кафедри психодіагностики та клінічної психології, академік НАПН України, доктор психологічних наук, професор Л. Ф. Бурлачук та завідувач лабораторії психології особистості ім. П. Р. Чамати Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України, доктор психологічних наук, професор Л. З. Сердюк.

У науковому доробку конференції понад 130 тез наукових доповідей вітчизняних і закордонних вчених з Ірану, Угорщини, Фінляндії, Білорусі та Казахстану. Публікацію Матеріалів конференції здійснено за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Розвиток наукової психології «ФРОНЕЗИС».

Наукові доповіді фокусувалися на проблемах розвитку цілісної особистості в контексті соціальних змін, особистості у життєвих ситуаціях та соціально-психологічному вимірі, розкривали питання психодіагностики особистості та соціальної практики допомоги особистості в кризових ситуаціях.

Участь у роботі конференції взяли представники академічних та наукових інституцій Києва, Переяслав-Хмельницького, Одеси, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Івано-Франківська, Вінниці та Львова. Протягом дня відбулося понад 30 презентацій результатів досліджень. Серед них доповідь студента з Угорщини Мартона Домбоварі. Він у цьому семестрі навчається на факультеті психології за програмою академічної мобільності Еразмус Плюс.

Відкриттям конференції став Соціальний театр «Theatre Open Doors» факультету психології з перформансом «Сім’я за лаштунками з камуфляжу», присвячений проблемі адаптації ветерана АТО до мирного життя.

В межах конференції запрошені фахівці та магістранти факультету провели міні-тренінги «Особистісне зростання у психологічному тренінгу та у психотерапії» (директор Київського Інституту Тренінгу Петро Холявчук), «Конгруентність та ненасильницьке спілкування: крок до успіху» (Олександр Іваскевич) і «Розвиток креативності» (Анастасія Журавльова).

Цей науковий захід не був би настільки динамічним і гарно організованим, якщо б не робота волонтерів – студентів-психологів та студентів-соціальних працівників і модераторів конференції – членів НТСА та Ради молодих вчених факультету психології.

Ми також вдячні за підтримку і гостинність факультету комп’ютерних наук та кібернетики, який надав можливість провести конференцію в дуже зручних сучасних умовах конференц-залу, розташованого в корпусі цього факультету.

Факультет психології

Прес-центр

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024