Новини

 

Співпраця між КНУ і Bath Spa (Великобританія)

17.02.2017

Завдяки проекту TEMPUS ALIGN, який реалізується в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, активізувалася співпраця із університетом Bath Spa (Великобританія). Цей навчальний є учасником консорціуму іноземних та українських університетів –

виконавців проекту  ALIGN.

Bath Spa University – державний заклад міста Bath, відомого ще із часів Римської імперії. Історія університету починається зі створення Bath College of Higher Education. Статус Університету він отримав у 2005 році. Відтоді відомий як Bath Spa University.

Важливою подією у розвитку співпраці стала зустріч керівника проекту від Bath Spa University професора Пола Хайленда з проректором з міжнародних зв’язків, професором Петром Бехом та укладення двосторонньої угоди про освітнє й наукове співробітництво. Новим освітнім проектом, який вивів міжуніверситетську співпрацю на наступний рівень, став грант з мобільності програми ERASMUS+ (2016-2017). За цим грантом двотижневе стажування в університеті Великобританії пройшли 10 науково-педагогічних працівників нашого університету з відділу міжнародного співробітництва, факультету комп’ютерних наук та кібернетики, науково-методичного центру, інститутів філології, журналістики, післядипломної освіти.

Наразі за цим грантом свої наукові дослідження у Bath Spa University проводить аспірантка факультету комп’ютерних наук та кібернетики Ганна Яйлимова. Дівчина, ділячись своїми враженнями від перебування в цьому університеті, говорить: «Мені дуже пощастило потрапити до Університету Bath Spa, на факультет Creative Computing Centre. Адже це провідний освітній центр Великобританії у напрямку творчості, культури та підприємництва. Моя робота стосується розвитку цифрової креативності для міждисциплінарних досліджень. Я створюю програмне забезпечення, яке базується на знаннях та досвіді нашого факультету комп’ютерних наук та кібернетики у галузі Creative Сomputing. Робота триває під керівництвом двох наукових наставників одночасно – професора Володимира Заславського (КНУ) та заступника директора Creative Computing Centre професора Ходжі Янга».

Після завершення стажування досвід та знання, отримані у закордонному університеті, аспірантка планує реалізувати у наукових публікаціях, дисертаційному дослідженні та нових міжнародних інноваційних проектах.

З метою генерації нових напрямів наукових досліджень, обговорення перспектив співпраці в освітній сфері, за попередньою домовленістю сторін, до КНУ прибуде делегація Bath Spa University на чолі з віце-канслером Bath Spa University, професором Христиною Слейд.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024