Новини

 

Перемога наших юристів у Міжнародному молодіжному юридичному форумі

29.12.2016

9-10 грудня 2016 року Академією фундаментальних та прикладних наук імені С. Зіманова спільно з Вищою школою права Університету КАЗГЮУ за підтримки Офісу програм ОБСЕ в Астані та Фонду Сорос-Казахстан  був проведений Міжнародний молодіжний юридичний форум на тему «Межі обмеження свободи слова та розповсюдження інформації в Інтернеті», присвячений Дню захисту прав людини.

Участь у форумі взяли іноземні експерти з Азербайджану та Болгарії, а в юридичних дебатах – команди з Казахстану, України та Киргизії. Головною темою заходу стало обговорення питань забезпечення свободи слова в Інтернеті та межі допустимих обмежень такого права. Форум поєднав у собі дві ключові події: змагання студентських команд і панельну дискусію із провідними експертами в сфері забезпечення свободи слова та розповсюдження  інформації в Інтернеті.

У рамках першого заочного туру змагань студентськими командами були надіслані меморандуми, що віддзеркалювали дві правові позиції: «за максимальні обмеження» свободи слова та розповсюдження інформації в Інтернеті та «проти максимальних обмежень». За підсумками заочного туру були відібрані 16 команд для участі в очному етапі змагань.  Ці команди зустрілися в очному раунді 9-го грудня.

За результатами двох турів у фінал, посівши 1-ше місце, пройшла команда «Правовий ерудит», яка представляла Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Команда «Міжнародники» з Казахстану стала другим фіналістом.

10-го грудня відбувся фінальний раунд змагань. У цьому раунді команда з Університету КАЗГЮУ представляла позицію «за максимальні обмеження» свободи слова та розповсюдження інформації в Інтернеті, а команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка відстоювала позицію «проти».

Призи фіналістам вручила директора програм Фонду Сорос-Казахстан Аіда Айдаркулова.

За підсумками фінальної зустрічі студентських команд титул переможця отримала команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка. До складу команди увійшли Антузінська Крістіна й Асаулюк Валерія.

Центр комунікацій 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024