Новини

 

Новий партнер КНУ – Каліфорнійський університет у Сан-Дієго

17.04.2024

Меморандум про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Каліфорнійським університетом у Сан-Дієго (США) було підписано представниками КНУ під час візиту до США групи лідерів з України з питань передачі технологій підтримки психічного здоров’я ветеранів. 

 

Візит відбувся у межах проєкту «Міжнародний центр трансферу технологій в Україні (ITTC Ukraine)», що здійснюється Інститутом психіатрії КНУ в партнерстві з Каліфорнійським університетом у Сан-Дієго. 

Ініціативу «ITTC Ukraine» підтримав Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, профільне бюро Державного департаменту США, а також міжнародні структури та організації.

Упродовж 25 березня – 5 квітня члени української делегації ознайомилися з найкращим досвідом США у сфері обслуговування ветеранів на національному та місцевому рівнях для створення відповідної системи в Україні.

Директорка Інституту психіатрії, співдиректорка «ITTC Ukraine» Ірина Пінчук та проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова представляли КНУ і своїми підписами засвідчили Меморандум про співпрацю, підписаний із керівництвом Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (University of California San Diego). 

Візит до Вашингтону та Сан-Дієго продовжив серію активностей «Міжнародного центру трансферу технологій в Україні», спрямованих на зміну системи надання послуг з охорони психічного здоров’я для ветеранів та їхніх родин.

Трансфер технологій означає усунення розриву між наукою та практикою через підвищення обізнаності про інновації, засновані на доказах, сприяння впровадженню доказових практик, постійний розвиток навичок, наставництво тощо. «Міжнародний центр трансферу технологій в Україні» розпочав роботу ще до початку повномасштабного вторгнення, але за роки війни сфокусував свою діяльність на підтримці спеціалістів, які надають допомогу постраждалим від військового конфлікту.

Торік започатковано серію тренінгів та сесій для психіатрів, психологів, соціальних працівників, сімейних лікарів тощо. Мета цих подій – ознайомити професіоналів із науково-доказовими доступними навичками надання першої психологічної допомоги людям різних груп при гострому та хронічному стресі, навчити розпізнавати стани, які потребують консультації спеціалістів.

У листопаді 2023 року викладачі Каліфорнійського університету в Сан-Дієго у тісній співпраці з Карловим університетом провели перший тренінг для групи українських ветеранів, військовослужбовців та повернених із полону із вирішення проблем гострої психологічної травми. Упродовж 2024 року продовжуються щомісячні супервізії з метою розробки системи допомоги «рівний-рівному» як складової комплексної системи допомоги ветеранам в Україні.

«ITTC Україна» входить до світової мережі ITTC. Перевагою такої форми діяльності є співпраця з університетами та дослідницькими центрами.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024