Новини

 

Від ідеї до успішного бізнес-проєкту: у КНУ відкрили програму Business Start

17.03.2023

Про генерацію ідей йшлося на першому заході програми з розвитку навичок підприємництва Business Start, що відбувся у Центрі «Дія.Бізнес» КНУ імені Тараса Шевченка 16 березня 2023 року.

 

Першим спікером проєкту Business Start став Богдан Кіров, експерт у створенні та впровадженні успішних стратегій виведення на ринок технологічних продуктів для В2В, Product Manager інноваційного фінтех-рішення Jerold. 

Богдан Кіров – випускник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Був керівником та власником рекламної агенції «Kirov agency». Запустив SaaS-продукт Wordstir на ринок США. Обіймав посаду Product Marketing Manager у Belkins, керував розробкою успішної маркетингової кампанії, що призвела до збільшення продажів продукції на 25% та брав участь у розробці вебсайту та збільшенні залученості користувачів на 20%.

Спікер розповів про чотири кроки до успішної ідеї й зазначив: «Поганих ідей не існує, все залежить від цілей, які ви ставите щодо кожної ідеї». Спікер підкреслив, що ідея повинна бути конкретною, досяжною, визначеною у часі, базуватися на певних знаннях і вміннях». Переглянути запис лекції можна на YouTube-каналі Дія.Бізнес у КНУ.   

Програмою Business Start передбачено не лише виступи бізнес-експертів про те, як пройти шлях від ідеї до наявного стартапу або підприємства, а й робота з менторами, які розкажуть усі секрети, необхідні для запуску бізнесу: як знайти нове рішення на ринку, зібрати команду мрії, зрозуміти деталі функціонування бізнесу й презентувати, просувати та продавати майбутню продукцію. Наприкінці заходу очільниця Центру Дія.Бізнес КНУ, доцентка кафедри обліку та аудиту економічного факультету Університету Олена Михальська представила команду менторів. Серед них:  

  • Богдан Кіров – експерт у створенні та впровадженні успішних стратегій виведення на ринок технологічних продуктів для В2В.
  • Оксана Коваленко – к.е.н. доцент, бізнес-тренерка, співзасновниця бренду 2KOLYORY.
  • Тетяна Онисенко – к.е.н. доцентка, бізнес-тренерка з економіки бізнес-структур та організації виробництва.
  • Аліна Магомедова – к.е.н. доцентка, здійснює підприємницьку діяльність у сфері надання консалтингових послуг бізнесу. Має досвід грантової діяльності щодо реалізації наукових та бізнес-проєктів.

Варто зауважити, що програма з розвитку навичок підприємництва Business Start проходить в рамках проєкту Європейського інституту інновацій і технологій (EIT) INTREPID-HEI.

Проєкт INTREPID-HEI має на меті стати однією з провідних європейських ініціатив у створенні міжнародних цифрових пропозицій для стартапів, студентів та (не)академічного персоналу у сферах інновацій та підприємництва.

 

Довідково:

Дія.Бізнес – це національний проєкт із розвитку підприємництва з онлайн-платформою Дія.Бізнес і мережею центрів підтримки підприємців. Один із центрів працює на базі КНУ імені Тараса Шевченка спеціально для студентів і майбутніх підприємців. Тут кожен охочий може отримати безоплатні консультації, працювати або вчитися в коворкінгу, скористатися майданчиком для своїх освітніх подій, читати книги з бізнес-бібліотеки та протестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації. Крім цього, важливу частину роботи займає організація різноманітних онлайн та офлайн заходів, тренінгів, майстеркласів та ігор.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024