Новини

 

Професор КНУ – лавреат престижної премії в галузі математики

16.03.2023

 

 

Оголошені лавреати премії Іто 2022 року. Професори Олександр Іксанов, завідувач кафедри дослідження операцій факультету кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка, та Андрій Пилипенко, Інститут математики НАН України, – автори статті-переможниці «Про косостабільний процес Леві», опублікованої в журналі Stochastic Processes and Applications.

 

Публікація була обрана відбірковим комітетом, що складається з високопоставлених членів спільноти ймовірностей і представляє широке географічне та спеціалізаційне розмаїття.

Нагороду вручать на 43-й конференції зі стохастичних процесів та їхнього застосування, яка відбудеться в Лісабоні (Португалія) 24-28 липня 2023 року, де автори-переможці виступлять із пленарною доповіддю.

Премія Іто вшановує пам’ять і відзначає спадщину професора Кійосі Іто та його величезний і основоположний внесок у теорію ймовірностей. Вона присуджується що два роки редколегією наукового журналу Stochastic Processes and their Applications та визнає посутній внесок у розвиток теорії або застосування стохастичних процесів за відповідний період.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024