Новини

 

Хімія – це світло знань

31.01.2023

Уже шостий рік поспіль Хімічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка є співорганізатором Всеукраїнського турніру юних хіміків імені академіка Віктора Скопенка – індивідуального змагання для учнів 9-11-х класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

 

Цього року у дистанційному заході взяли участь 83 учасника з усіх куточків України і кожен мав змогу продемонструвати свої знання та практичні навички проведення експериментів.

Насичений турнірний день розпочався з натхненного виступу декана хімічного факультету Юліана Воловенка, а лекція про хімічні джерела світла й тепла від доцентки Катерини Теребіленко стала основою для теоретичного завдання учасникам.

Члени журі від хімічного факультету високо оцінили науково-експериментальну творчість талановитої молоді, свідомий підхід до організації техніки безпеки й оптимізацію запропонованої методики створення такого життєво необхідного сьогодні елемента освітлення, як стеаринові свічки. Сподіваємося, що розглянута на тематичній лекції інформація щодо виготовлення сольових грілок та хімічних джерел освітлення сформує у молоді впевнені засади свідомого використання енергоощадних технологій та застосування основ хімії для вирішення побутових проблем.

Найкращими визнано роботи учасників:

  • у номінації «Найталановитіший хімік» – Єлісей Мамонов (м. Житомир);
  • у номінації «Найкращий винахідник» – Катерина Калітенко (Запорізька обл.);
  • у номінації «Найкращий експеримент – Тетяна Заїка (Дніпропетровська обл.).

Щиро вітаємо всіх учасників: фіналістів, переможців та їхніх наставників, бажаємо подальших успіхів. Викладачі хімічного факультету пишаються творчою молоддю, яка у непрості для нашої держави часи гідно тримає освітній фронт, готова нестандартно мислити, опановувати нові знання та навички, які, без сумніву, допоможуть молодому поколінню хіміків у житті та відбудові нашої країни.

 

За матеріалами хімічного факультету КНУ

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024