Новини

 

Нарада з керівниками підрозділів: результати 21 листопада

21.11.2022

Нагальні аспекти діяльності Університету обговорили під час чергової наради адміністрації КНУ імені Тараса Шевченка з керівниками структурних підрозділів 21 листопада 2022 року.

Розпочав засідання ректор Володимир Бугров, який зауважив, що сьогодні в Україні відзначають День Гідності і Свободи.

«Майдан для нас – це не про місце чи часові рамки. Це про стан суспільства, про синергію, якою об’єднується нація. Це тріумф гідності, співпереживання, щирості, щедрості, солідарності, самопожертви. Нинішня війна – це великий Майдан у межах усієї країни. Тепер цінності гідності, свободи та демократії об’єднали нас, як ніколи раніше: їх захищають наші воїни на фронті, захищають українці у тилу й кожен на своєму фронті. Цей шлях – непростий, але цей шлях – Україна! Ми ним ідемо і не відступимо!» – наголосив ректор.

На вшанування пам’яті полеглих у російсько-українській війні було оголошено символічну хвилину мовчання.

Принагідно ректор нагадав, що сьогодні в Музеї історії Університету започатковано експозицію «Меморіал пам’яті загиблих шевченківців», яка покликана увіковічнити наших Героїв.

 

З пропозиціями про співпрацю в межах діючого Меморандуму між КНУ імені Тараса Шевченка та АТ «ТАСКОМБАНК» виступили представники фінансової установи. Банк пропонує співробітництво у навчальному процесі, стажуванні науково-педагогічних працівників КНУ, співпраці в межах зарплатного проєкту та залученні коштів на відбудову пошкоджених корпусів у наслідок ракетних ударів.

Про підготовку до проведення зимової заліково-екзаменаційної сесії та підсумкової атестації для магістрів 1,5 річних програм нагадав присутнім проректор науково- педагогічної роботи Андрій Гожик. Він зауважив на важливості дотримання процедури прийняття заліків та іспитів в онлайн-форматі, що чітко прописана у Тимчасовому порядку проведення заліково-екзаменаційної сесії та підсумкової атестації з використанням технологій дистанційного навчання у КНУ імені Тараса Шевченка.

Перший проректор Володимир Ільченко доповів про успішний старт повномасштабної роботи системи документообігу АСКОД. Наразі всі розпорядження і накази по Університету будуть надсилатися Відділом діловодства та архіву виключно через згадану систему. Проректор закликав керівників структурних підрозділів якомога швидше переходити до безпаперового документообігу.

Про оголошення Міністерством освіти і науки України щорічного конкурсу проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених розповіла проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова. Вона зауважила, що проєкти приймаються до 1 грудня. Також, за словами проректорки, 18 листопада 2022 року розпочався конкурсний відбір проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконавцями яких є заклади вищої освіти та наукові установи, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України. Ганна Миколаївна закликала університетських науковців пришвидшити подачу своїх проєктів на конкурси від МОН.

Проректорка з міжнародного співробітництва Ксенія Смирнова зазначила, що триває робота із залучення Університету до міжнародних програм фінансування наукових досліджень. Також вона проінформувала колег про те, що наразі триває налагодження зв’язків з університетами Канади, співпраця з якими передбачає індивідуальний підхід для кожного науковця.

Про дотримання інформаційної гігієни всіма працівниками Університету в умовах воєнного стану нагадала проректорка зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська.

Подбати про екологію закликала проректорка з фінансових питань Ольга Білявська. Вона зауважила на важливості утилізації люмінесцентних ламп. До того ж Університет має договір з компанією, яка здійснює таку роботу.

Проректор з адміністративно-господарської роботи Олег Федевич доповів про подачу тепла до усіх приміщень Університету. Разом з тим він звернувся до очільників структурних підрозділів з проханням доручити технічним службам корпусів повідомляти про можливі аварійні ситуації.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024