Новини

 

Студенти КНУ взяли учсть у конгресі Європейської ліберальної молоді LYMEC

21.11.2022

Делегація ВМГО «Європейська молодь України» представила організацію на осінньому конгресі «Європейська ліберальна молодь» (LYMEC), що проходив у м. Бухарест (Румунія) 18-20 листопада 2022 року. 

 

Європейська ліберальна молодь (LYMEC) – це міжнародне молодіжне об'єднання Європи, засноване у 1976 році як молодіжний рух, що поширює ліберальні цінності серед молоді Європи та є молодіжним крилом Альянсу лібералів і демократів за Європу. «Європейська молодь України» взяла активну участь у виборчому процесі делегатів від LYMEC на конгрес партії ALDE, у дебатах та дискусіях.

Делегати підготували резолюцію «Попередження ядерного тероризму в Європі» та упродовж двох місяців до Конгресу просували ідею документа серед молодіжних крил політичних партій Європи.

До складу делегації увійшли:

  • президент організації Анатолій Сервінський (студент 2-го курсу освітнього рівня «Магістр», освітньої програми «Дипломатія і міжнародне співробітництво» Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка);
  • міжнародний офіцер Олена Дудко (студентка освітнього рівня «Магістр» Українського католицького університету, освітня програма «Права людини»);
  • активістка Катерина Оніщук (студентка 1-го курсу освітнього рівня «Магістр», освітньої програми «Міжнародне право» Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та 1-го курсу освітнього рівня «Магістр», освітньої програми «Право» Навчально-наукового Юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника).

Делегатам вдалося внести до порядку денного резолюцію «Попередження ядерного тероризму в Європі», за яку проголосував Конгрес без жодного голосу проти. Зміст резолюції полягав у:

  • заклику до ЄС відмовитися від викопного палива, імпортованого з росії та інших країн з авторитарним режимом та використовувати потужності АЕС у перехідний період до переходу на зелену енергетику;
  • наголосі на важливості інвестувати в безпеку АЕС;
  • проханні встановити зони безпеки навколо наявних АЕС;
  • спонуканні ЄС визнати розміщення членом Ради Безпеки ООН зброї на території ЗАЕС ядерним тероризмом.

Резолюція авторства української молоді пройшла всі етапи, крім останніх двох, які реалізуються після Конгресу. Це індикатор якісної комунікації, роботи публічної дипломатії, ЗМІ, культурного фронту. Резолюцію молоді розглянуть на рівні Європейського парламенту вже незабаром. 

Також активісти як співавтори із зарубіжними колегами підготували термінову резолюцію щодо ракетного ураження польської території та громадян, яка здобула 100% голосів "за". Обидві резолюції увійшли до десятки найважливіших серед майже 50-ти поданих за пріоритетністю за результатами голосування Конгресу. Для української політично активної молоді життєво важливо шукати та знаходити підтримку та розуміння визнання застосування росією прямої та непрямої сили та наслідків, які це має не лише для України, а й для всієї Європи.

 

Довідково: Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Європейська Молодь України» (ВМГО ЄМУ) заснована в 2007 році. Організація опікується захистом прав громадян України, сприяє законній реалізації політичних, економічних, соціальних і творчих інтересів молоді, а також поширює загальноєвропейські ліберальні цінності. ВМГО ЄМУ є національним представництвом Міжнародної організації «Європейська ліберальна молодь» (European Liberal Youth, або скорочено – LYMEC), що є молодіжною організацією Партії ALDE і її парламентської групи в Європейському парламенті (Renew Europe Group). European Youth of Ukraine – повноправний член LYMEC, тож українська організація має право голосу у виборчих процесах LYMEC, долучається до загальноєвропейських заходів і організовує національні події.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024