Новини

 

В Університеті проведено внутрішній аудит земельних ділянок

04.08.2022

Відділом внутрішнього аудиту КНУ імені Тараса Шевченка на підставі Операційного плану діяльності внутрішнього аудиту Університету на 2022 рік проведено аудит усіх 46 університетських земельних ділянок на предмет дотримання актів законодавства з питань землекористування, збереження земельних ділянок та ефективності їхнього використання. За результатами аудиту 3 серпня 2022 року в.о. ректора Володимиром Ільченком видано розпорядження № 60 «Про вжиття заходів за результатами планового внутрішнього аудиту».

Результати аудиту у формі витягів з Аудиторського звіту направлено до відповідальних структурних підрозділів Університету з метою створення в установі повної та достовірної системи обліку земельних ділянок, наданих Університету в постійне користування. Внутрішніми аудиторами рекомендовано вжиття заходів, спрямованих на забезпечення збереження університетських земель задля уникнення порушень норм земельного законодавства. Недоліки при використанні земельних ділянок, встановлені аудиторською групою, зумовлюють необхідність проведення конкретних заходів щодо забезпечення ефективності використання земель та прийняття невідкладних рішень щодо земель, на яких провадиться природоохоронна діяльність, адже проблемні питання щодо них тривають вже десятиліття.

На виконання Стандарту 12 внутрішнього аудиту «Моніторинг врахування рекомендацій за результатами внутрішнього аудиту» стан реалізації аудиторських рекомендацій взято на постійний контроль. Працівниками відділу внутрішнього аудиту здійснюються заходи щодо отримання інформації від відповідальних структурних підрозділів Університету про результати реалізації аудиторських рекомендацій.

 

Начальник відділу внутрішнього аудиту Лариса Сохатюк

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024