Новини

 

Засідання Приймальної комісії КНУ: підсумки 29 липня

29.07.2022

Про початок основного етапу Вступної кампанії 2022 йшлося під час засідання Приймальної комісії КНУ імені Тараса Шевченка 29 липня 2022 року, що відбувалося в онлайн-форматі.

Зі вступним словом до учасників засідання звернувся ректор Володимир Бугров, який привітав присутніх з початком основного етапу цьогорічної вступної кампанії, подякував Відділу супроводу вступної кампанії за плідну й ефективну роботу, що передувала старту подачі заяв абітурієнтами. Ректор зазначив, що в цьому році Вступна кампанія має свої особливості, пов’язані з воєнними діями, спричиненими повномасштабним вторгненням росії на територію України. Зокрема, цьогоріч Університети проводять індивідуальні усні співбесіди для вступників, які перебувають на особливо небезпечних територіях і не мають змоги скласти Національний мультипредметний тест.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич зауважив, що сьогодні, 29 липня, з 9 ранку розпочалася подача заяв абітурієнтів на освітні програми ОС «Бакалавр». За його словами, інтенсивність подачі значно відрізняється від минулих років, адже наразі більшість вступників ще не мають результатів НМТ у своїх кабінетах. Водночас з 11 липня до Приймальної комісії надходять заяви вступників, які зареєстровані на небезпечних територіях, в Криму, або на окупованих територіях Луганської й Донецької областей до 24 лютого 2022 року. На ранок 29 липня їхня кількість становила 163, 14 осіб з яких вже склали індивідуальну усну співбесіду.

Завідувачка Підготовчого відділення для іноземних громадян Галина Усатенко поінформувала членів Приймальної комісії про залучення іноземців до навчання в Університеті. Приймальна комісія розглянула інформацію та зарахувала абітурієнтів-нерезидентів, які успішно склали вступні випробування.

У ході засідання також було заслухано керівників структурних підрозділів щодо переведення та поновлення здобувачів вищої освіти у Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

На завершення засідання ректор Володимир Бугров звернувся з проханням до усіх, хто залучений до проведення вступної кампанії, неухильно дотримуватися Правил прийому до КНУ та академічної доброчесності, бути витриманими і робити все довершено, як і пасує нашому Університету, який вчора, у День Української Державності, відзначив 188 річницю з моменту урочистого відкриття.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024