Новини

 

Міжнародна карпатська школа «Університетська освіта на шляху до сталого розвитку: чисте довкілля і безпека життєдіяльності»

24.11.2021

Запрошуємо до участі в зимовій ceciï Міжнародної карпатської школи «Університетська освіта на шляху до сталого розвитку: чисте довкілля і безпека життєдіяльності», 24-27 лютого 2022 року.

 

Метою заходу є висвітлення нової глобальної політики «зеленого» курсу Євросоюзу та сталого розвитку гірських територіальних громад України. Робота планується у змішаному – очному i дистанційному форматі на платформі ZOOM відповідно до санітарних вимог в умовах пандемії COVID19. Програма формується з урахуванням нормативних документів Міністерства освіти і науки України щодо підвищення фахової кваліфікації працівників закладів вищої освіти та держслужбовців. Студентам партнерських університетів будуть нараховані три кредити ЄКТС у рамках сертифікатної програми академічної мобільності Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Тематичні напрями:

  • Адаптація до кліматичних змін у період COVID-19.
  • Захист біорізноманіття, водних ресурсів і зон рекреації.
  • Туристична перспектива сталості Карпатського регіону.
  • Стале управління природними ресурсами гірських екосистем.
  • Відходи споживання та оцінка ïx впливу на стан довкілля.
  • Третя місія університетів – освітні, культурні та мистецькі аспекти.

Цільові аудиторії: бакалаври, магістри та аспіранти, докторанти, практики ранньої кар’єри, викладачі закладів вищої освіти, науковці та провідні лектори партнерських університетів, представники органів місцевого самоврядування, фізичні особи-підприємці та громадські активісти.

Умови участі: Участь у роботі зимової ceсії безкоштовна. Учасники запрошуються в якості доповідачів i слухачів. Англомовна студентська група буде сформована з 20-25 осіб. Правила оформлення тез доповідей подано за посиланням. Роботи, що відповідають вимогам фахових журналів «Environmental Problems» (англомовний), «Фізична географія та геоморфологія» та «Вища школа», будуть представлені редколегіям і надруковані безкоштовно за умови отримання позитивної рецензії оргкомітету. Матеріали тез будуть розміщені на сайтах організаторів і партнерів заходу.

Організатори:

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  • Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, Національний Екологічний Центр України
  • Косівський осередок Наукового товариства імені Шевченка (Івано-Франківська область).

Захід проводиться за сприяння та участі науковців Національного університету «Києво-Могилянська академія», Державного університету інфраструктури та технологій, Буковинського державного медичного університету, партнерських університетів країн Балтійського регіону, Грузії та Вірменії, Національних природних парків Карпатського регіону України.

Партнерство:

Міжнародна благодійна організація «Інформаційне агентство «Зелене досьє»,

Інтелектуальний Форум «Єдина Європа»,

Всеукраїнська громадська організація «Українське географічне товариство»,

Західний центр українського відділення «Міжнародного центру наукової культури  всесвітня лабораторія».

Місцеві партнери: Регіональна благодійна організація «Центр громадських ініціатив», Косівський ліцей імені Ігоря Пелипейка.

Важливі дати:

  • Робочий варіант Програми школи до 24.01.22
  • Подання презентацій, рефератів, стендових доповідей до 01.02.22
  • Реєстрація учасників до 14.02.22
  • Матеріали, підготовлені до друку у фахових виданнях до 12.03.22

Реєстраційна форма – за посиланням. 

Контакти для довідок:

Валерій Михайленко: carpaty2021@gmail.com +38098 122 3865;

Микола Близнюк: regcentr@online.ua +38067 408 1667

Увага! У рамках зимової сесії Карпатської Школи 2022 проходитиме підготовка до проведення Міжнародного конкурсу екоплаката (організатор Міжнародний клуб «ЕКОКУЛЬТУРА», м. Київ).

Додаткова інформація: проф. Євген Антонович: mаntonovych@ukr.net +380664271393.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024