Новини

 

Глобальний тиждень підприємництва в «Дія. Бізнес» КНУ

22.11.2021

 

Освітній центр із підтримки студентів і майбутніх підприємців «Дія. Бізнес» у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка долучився до проведення глобального тижня підприємництва.

 

Університетська команда «Дія. Бізнес» упродовж 9–11 листопада 2021 року організувала для студентів і співробітників КНУ імені Тараса Шевченка тематичні вебінари з розвитку підприємницьких навичок і засад цифрової трансформації української економіки.

 

Запрошеними спікерами підприємницького тижня стали такі, зокрема, фахівці:

  • Надія Васильєва – засновниця Інституту цифрової трансформації;
  • Ірина Никорак – депутатка Київської міської ради, перша заступниця голови Постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та благоустрою;
  • Володимир Білавка – заступник директора HR департаменту ТОВ «Хуавей Україна»;
  • Аліна Севастюк – менеджерка зі зв’язків з громадськістю ТОВ «Хуавей Україна».

Дискусії під час глобального тижня підприємництва в Центрі «Дія. Бізнес» КНУ імені Тараса Шевченка були тематично розподілені за напрямами, зокрема, ішлося про можливості для формування в молоді практичних навичок із ведення підприємницької діяльності, аналізувалися засади підтримки малого й середнього бізнесу в Києві та Україні, а також розглядалися засади й інструменти для про успішного підприємництва. Спільно з досвідченими спікерами й менторами молодь Шевченкового університету розбиралася з етапами й аспектами розробки бізнес-моделей для провадження комерційної діяльності; завдяки можливостям мобільного застосунку Digital Inclusion опановували засади цифрової безбар’єрності й інклюзії; дізнавалися про базові теоретичні поняття й ключові навички, що визначають успішність розвитку в межах цифрової економіки; аналізували доступні можливості технологічної й фінансово-кредитної підтримки малого й середнього бізнесу в Україні.

Також учасникам освітніх вебінарів на базі університетського Центру «Дія. Бізнес» було презентовано освітні курси щодо формування підприємницьких і цифрових навичок на платформі «Дія. Цифрова освіта».

Організатори глобального тижня підприємництва в Центрі «Дія. Бізнес» КНУ запрошують усіх охочих долучитися до Всеукраїнського місяця цифрової грамотності, який триватиме до 30 листопада 2021 року. Тож усі зацікавлені можуть скласти національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм» чи отримати сертифікат упродовж перегляду тематичних освітніх серіалів.

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка закликає студентів і працівників успішно набувати важливих для глобального суспільства знань щодо цифрової грамотності й підприємництва!

 

За інформацією економічного факультету

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024