Новини

 

Святковий концерт до 187-річчя перших занять в Університеті

17.09.2021

У рідному культурному просторі знову зібралися на концерт, за якими так скучив Мистецький салон. Святкували 187-му річницю від дня заснування Київського університету.

 

Знову згадуємо 1834 рік та перших 62 студентів, які були зараховані на навчання. А сьогодні в Університеті здобувають освіту близько 30 тисяч студентів і курсантів, 1660 аспірантів, близько 130 докторантів. КНУ витворювали віддані справі люди, яких щороку дедалі більшає  наша родина росте. Історію закладу пише кожен із нас, як слушно сказали ведучі концерту Ольга Фільграф і Владислав Ващенко.

На початку свята Ніколь Крилова та Владислав Чернявка урочисто виконали гімн Університету.

Ректор Володимир Бугров у вітальному слові сказав, що в кожного з нас є один день народження, і так склалося, що в Університету їх цілих три. Перший – коли він був заснований; другий – коли його відкрили; третій – коли тут почали навчатися студенти. Згадав ректор і про першу домівку закладу – на Печерську та на Круглоуніверситетській вулиці Києва, доки не був зведений красень Червоний корпус. Володимир Анатолійович говорив і про гоніння університетської освіти в імперські часи, період обох світових воєн, а потім за СРСР. «Але ми вистояли. Тому що Університет – це не лише стіни. Це дух університетського єднання, який долає все. Нині це – тисячі викладачів-дослідників, студентів, курсантів та багатьох співробітників КНУ. В серці України, Києва – в Червоному корпусі сьогодні ми перебуваємо на справжньому святі. З Днем народження, Університете!»

Багато яскравих номерів очікувало на гостей. І досвідчені виконавці, і їхні юні продовжувачі мистецької справи виконували композиції душевно – радіючи, що зрештою вони знов тут, знову виступають наживо. Запам’ятається тремкий саксофон від Сергія Самчука в пісні Bésame Mucho, пісня «Чорнії брови, карії очі» від Миколи Сікори. Вінець вечора – виступ хорової капели «Дніпро», яка є нащадком першого хорового осередку Університету, створеного у 1843 році. Після спільного виконання пісні Т. Петриненка «Україна» і гості, й артисти доєдналися до фотосесії на згадку про вечір.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024