Новини

 

Підвищення кваліфікації з курсу «Радіаційна безпека при здійснені окремих видів діяльності в сфері використання ядерної енергії»

13.09.2021

Навчально-науковий центр радіаційної безпеки Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 06 по 10 вересня 2021 р. успішно провів підвищення кваліфікації з курсу «Радіаційна безпека при здійснені окремих видів діяльності в сфері використання ядерної енергії».

 

Навчання та перевірку знань було організовано та проведено відповідно до вимог Наказу Державної інспекції ядерного регулювання України від 02 жовтня 2014 року № 143 «Порядок проведення навчання і перевірки знань з питань радіаційної безпеки у персоналу і посадових осіб суб’єктів окремих видів діяльності у сфері використання ядерної енергії».

Першочерговою метою навчання є покращення стану безпеки радіаційно-небезпечних об’єктів шляхом підвищення компетентності персоналу та посадових осіб, які відповідають за дотримання вимог законодавства, норм, правил та стандартів з радіаційної безпеки.

Слухачами були 70 фахівці з різних регіонів України, які працюють у сферах використання ядерної енергії – виробництво, використання джерел іонізуючого випромінювання, поводження з радіоактивними відходами, перевезення радіоактивних матеріалів тощо.

Вітаємо відмінників:

  • Максима Степника – керівника проєктів та програм ТОВ «Медігран Україна»,
  • Олександра Клімука – начальника сервісного відділу з ТОВ «Медігран»,
  • фахівців Центральної поліклініки Міністерства внутрішніх справ України – Дмитра Штонду, лікаря ортопеда-травматолога, та Олександра Гірника, лікаря-анестезіолога.

 

Позитивні відгуки слухачів свідчать, що курс підвищення кваліфікації «Радіаційна безпека при здійсненні окремих видів діяльності в сфері використання ядерної енергії» з використанням дистанційних технологій задовольняє потребу фахівців, які працюють у галузі радіаційної безпеки, в постійному розвитку компетентностей, що дозволяють здійснювати професійну діяльність в інноваційному середовищі. Слухачі зазначили, що в результаті навчання за програмою курсу вони отримали актуальні знання і навички в галузі нормативних, організаційних і технічних основ забезпечення радіаційної безпеки. Також у відгуках відзначено високу компетентність лекторів – представників Держатомрегулювання, науковців, викладачів-практиків, що здійснюють виклад матеріалу науково та інформативно, дають ґрунтовні відповіді на питання з радіаційної безпеки, які виникають в учасників курсів у їхній професійній діяльності.

 

За інформацією ННЦ РБ

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024