Новини

 

Відкриття оновленої зали в Науковій бібліотеці ім. М. Максимовича

19.11.2020

Оновлений інтер’єр конференційної зали в Науковій бібліотеці імені Михайла Максимовича став результатом успішної співпраці Київського національного університету імені Тараса Шевченка з партнерськими комерційними організаціями.

 

Офіційне відкриття оновленого простору для читачів Наукової бібліотеки КНУ відбулося 19 листопада 2020 року. Урочисту подію було відзначено проведенням суспільно важливої дискусії «Переваги та виклики дистанційної освіти. Інструменти для спільної роботи online». Усі зареєстровані на подію учасники мали можливість переглядати перебіг обговорень онлайн.

До участі в обговореннях від КНУ імені Тараса Шевченка було запрошено ініціатора робіт із реновації конференційної зали Володимира Бугрова, директора Наукової бібліотеки КНУ Олега Сербіна, очільницю Сектора працевлаштування Інну Степанець, а також в. о. голови Студпарламенту Університету Володимира Ляшенка. Від компаній-партнерів, за фінансового сприяння яких було виконано ремонтні роботи, були присутні, зокрема, Анастасія Овчаренко, менеджерка із розвитку бренду працедавця компанії Genesis; Валерія Андросюк, представниця фірми Soft Serve; Ніна Кармазіна, очільниця відділу підбору й розвитку персоналу компанії Volia. Модератором заходу виступив Роман Куриленко, випускник ФРЕКС-у, один із співзасновників студентського коворкінгу Лунотека в КНУ. Партнерами заходу виступали компанії Mars Incorporated, Genesis, JTI Careers Ukraine, Netcracker Technology, Soft Serve і Volia.

У вступному слові до учасників обговорень і зареєстрованих слухачів зустрічі Володимир Бугров наголосив: «Звісно, від часів пандемії всі учасники освітнього процесу перебувають у нових реаліях, тож більшість звичних процесів і способів взаємодії зазнали ґрунтовних змін. Щонайперше маємо зважати на зміни в психології професійних і міжособистісних взаємин, на цифрову етику й цифровий етикет. Проте університетська громада за історію свого існування не вперше успішно долає життєві виклики, тож вірю, що й поточна ситуація тільки сильніше знуртує всіх нас!».

На трансформації можливостей Університету в співпраці з компаніями-партнерами зосередилася у виступі й Інна Степанець. Представник Студпарламенту Володимир Ляшенко поділився з присутніми думкою активної української молоді, яка попри технічні й психологічні труднощі прагне здобувати якісну освіту й формувати та розвивати особисті професійні навички.

На продовження дискусії присутні обговорили зумовлені карантиновими вимогами зміни в процесах комунікації між адміністрацією ЗВО, студентським активом і працедавцями; оприлюднили міркування щодо заохочення студентів до всебічного використання можливостей освітнього процесу із використанням дистанційних засобів навчання; подискутували щодо можливого відновлення звичного режиму навчання.

Науково-педагогічний колектив КНУ імені Тараса Шевченка переконаний, що такі й подібні обговорення в умовах дії карантинових обмежень дозволять і надалі враховувати побажання всіх учасників освітнього процесу за метою забезпечення комфортних умов для навчання й саморозвитку.

 

 

Відео - Ельдар Якушин

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024