Новини

 

Університет отримав благодійну допомогу від китайських партнерів

31.07.2020

Київський національний університет імені Тараса Шевченка отримав благодійну допомогу від китайських партнерів для боротьби з COVID-19.

 

Днями КНУ імені Тараса Шевченка отримав гуманітарний вантаж для протидії COVID-19. Літак, що прибув із Пекіна, привіз захисні маски, медичні респіратори, термометри тощо. На сьогодні Університет не є учасником урядових гуманітарних програм. Це допомога наших партнерів із Китайської народної республіки.

Із метою запобігання захворюванню серед членів університетської спільноти на COVID-19 була своєчасно запроваджена ефективна стратегія профілактичних дій у боротьбі з вірусом, а широкий спектр медичних засобів з китайської гуманітарної допомоги дозволить посилити контроль за ситуацією і сприятиме унеможливленню поширення небезпечної недуги.

Благодійна акція китайських партнерів поповнила наші ресурси для боротьби із COVID-19:

  • медичними масками – 40 000 одиниць;
  • респіраторами – 500 одиниць;
  • безконтактними термометрами – 50 одиниць;
  • медичними хірургічними масками – 5000 одиниць.

Керівництво Університету та вся університетська спільнота висловлюють щиру подяку Уряду Китайської Народної Республіки, Послу України у КНР пану Сергію Камишеву та компанії XIPEI EducationАдміністрації Сяошанського району, компанії Golden Egg Science and Technology Co, LTD, які безкоштовно передали Університету засоби безпеки.

Окрему подяку висловлюємо Яо Фен – випускниці кафедри міжнародної економіки та маркетингу Економічного факультету КНУ, яка подарувала Університету 5000 масок.

Також  дякуємо Національному авіаційному університету за допомогу в  оформленні та транспортуванні вантажів.

Отримані медичні засоби будуть пропорційно розподілені між структурними підрозділами Університету, а саме: Університетською клінікою, факультетами/інститутами, Студмістечком, окремими структурними підрозділами згідно з поданими заявками та врахуванням необхідності у формуванні резерву на майбутній період. У разі потреби в медичних засобах структурні підрозділи можуть звернутися до Олександра Ковтуна, керівника Центрального складу.

На сьогодні очевидно, що дотримання відповідних правил суттєво знижує ризики захворювання на COVID-19. Тому адміністрація Університету вживає усіх можливих заходів із збереження здоров’я наших співробітників, студентів та відвідувачів Університету. З цією метою й відділ супроводу вступної кампанії отримає захисні маски та дезінфікуючі засоби, а до процесу вимірювання температури планується залучити працівників відділу охорони.

Варто також відзначити, що Університет із самого початку карантину вживає всіх запобіжних заходів проти поширення епідемії та витрачає значні кошти на профілактику. Зокрема, в Університетську клініку придбано дезінфікуючу кабіну прохідного типу вартістю 168 000 грн, у найближчій перспективі з метою зниження ризиків під час роботи Приймальної комісії планується закупівля ще 5 аналогічних кабін, які будуть облаштовані у Науковій Бібліотеці імені М.Максимовича, у корпусах: механіко-математичного факультету, Інституту міжнародних відносин та Інституту журналістики, Інституту післядипломної освіти та Підготовчому відділенні (відділу з навчальної роботи іноземних громадян), здійснені закупівлі медичних засобів захисту

Медичні працівники Університетської клініки у період пандемії COVID-19 здійснювали медичні огляди за зверненнями студентів та працівників, взаємодіяли з лікувальними установами щодо госпіталізації пацієнтів, здійснювали температурний скринінг та забезпечували постійний моніторинг температурного режиму серед студентів Студмістечка.

Забезпечення таких першочергових заходів дало свої позитивні результати, однак ситуація з COVID-19, на жаль, залишається напруженою. І лише за умови взаємної підтримки та допомоги, активної участі у протидії коронавірусу можна сподіватися на успішне вирішення спільної світової проблеми.

 

Центр комунікацій 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024