Новини

 

В Україні подовжено загальнонаціональний карантин

22.04.2020

По 11 травня 2020 року продовжено запроваджені в країні карантинні заходи. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів України в середу, 22 квітня 2020 року.

Зокрема, внесено зміни до раніше ухвалених актів уряду, якими дію раніше запроваджених карантинних заходів продовжено з 24 квітня до 11 травня поточного року.

Під час ухвалення рішення Уряд спирався на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня.

Водночас Уряд має чіткий план виходу з карантину, який складається з п’яти етапів.

«Стартову точку цього плану ми називаємо «День К». Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом десяти днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%», – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Разом з тим, є декілька дуже важливих завдань, які Уряд повинен зробити до 11 травня: збільшення кількості тестувань на коронавірус; покращення у забезпеченні лікарень та лікарів усім необхідним; запровадження Е-контролю самоізоляції як альтернативи обсервації; створення нових правил функціонування для об’єктів обслуговування населення з обов’язковим соціальним дистанціюванням, масочним режимом та постійною дезінфекцією.

Усі заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.

За інформацією пресслужби Кабінету Міністрів України

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024