Новини

 

В Університеті вперше в Україні проведено тренінг «Універсальний лікувальний навчальний план (UTC)»

26.03.2020

Вперше в Україні в рамках співпраці між Інститутом психіатрії Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Каліфорнійським університетом (США, м. Сан-Дієго) відбулася навчальна сесія тренінгу «Універсальний лікувальний навчальний план (Universal Treatment Curriculum – UTC)».

Тренінг було присвячено комплексному лікуванню розладів внаслідок вживання психоактивних речовин. Його організовано Консультативною програмою щодо боротьби з наркотиками (Colombo Plan) за підтримки Державного департаменту США. Захід фінансується Міжнародним бюро з питань у сфері наркотиків та правопорядку (INL).

Метою тренінгу є вдосконалення в університетських умовах знань слухачів у галузі медицини залежностей та підготовка групи викладачів академічного рівня, які мають відповідні знання та навички для проведення навчальних програм для студентів та слухачів.

Перша навчальна сесія охоплювала питання психології, фармакології та основних навичок консультування для фахівців, які займаються лікуванням розладів внаслідок вживання психоактивних речовин та коморбідних розладів.

Тренінг проводили Ігор Куценок, професор Каліфорнійського університету (Сан Дієго, США) та Юрій Россінський, доктор медичних наук, професор кафедри психології Павлодарського університету (м. Павлодар, Республіка Казахстан).

Вперше в Україні тренінг був організований для мультидисциплінарної команди спеціалістів. У навчанні взяли участь викладачі закладів вищої освіти, співробітники міжнародних благодійних фондів та організацій із 8 регіонів України:

  • Інститут психіатрії Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
  • Національна академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика;
  • UNODC Regional Office for Eastern Europe;
  • МБФ «Міжнародний Альянс громадського здоров’я»;
  • БО «Добробут поколінь»;
  • викладачі медичних університетів з Тернополя, Полтави, Винниці, Львова, Краматорська, Ужгорода, Одеси, Сум;
  • співробітники Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Перша сесія навчального тренінгу проводилася 10-14 березня 2020 року, у ході якої заплановано проведення й другої, де будуть розглядатися питання скринінгу, вживання, оцінки, планування лікування та ведення документації для професіоналів, які займаються лікуванням розладів внаслідок вживання психоактивних речовин; управління випадками; кризові втручання та етика для професіоналів.

 Відео-презентація тренінгу за посиланням.

За матеріалами Інституту психіатрії КНУ

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024