Новини

 

До освітньої системи нового покоління

13.02.2020

За ініціативи ректора КНУ імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського в Університеті започатковано проект Цифрового університету «Смарт КНУ», що передбачає комплексну діджиталізацію функціонування закладу вищої освіти. 

На засіданні Ректорату 10 лютого проект представив проректор з питань перспективного розвитку Олександр Рожко: «В умовах розвитку цифрової моделі економіки України,  впровадження цифрових проектів «Держава у смартфоні» (національна онлайн платформа «Держава і я», «Дія. Цифрова освіта»), «Трембіта» (платформа для законодавчої комунікації), «Електронний студентський», «Столиця у смартфоні» та інших електронних загальнодержавних сервісів і платформ, нагальною стала потреба у адаптації Університету до цільової аудиторії – студентів, які належать до покоління «Діджитал» і демонструють схильність до використання нових технологій, як у повсякденному житті, так і  у навчальному процесі. Зазначена адаптація підвищить конкурентоздатність Університету, створить додаткові цінності і збільшить кількість залучених студентів, у т. ч. іноземних студентів».

У презентації на Ректораті, що супроводжувалася жвавим обговоренням, взяли участь партнери і розробники «Смарт КНУ»: Ганна Венглінська, куратор проекту Смарт освіта (університети), Київ Смарт Сіті;  Пилип Штеренталь, директор з комунікацій, Human; Вадим Хівренко, проектний менеджер, Human.«Смарт КНУ» містить у собі реалізацію Цифрового університету і Smart-університету з повною адаптацією функціоналу для використання у смартфонах, що забезпечить максимальну гнучкість та ефективність для учасників освітнього процесу, і передбачає таке наповнення:

1.   Електронний кабінет студента.

2.Електронний кабінет викладача.

3. Електронний деканат.

4. Електронний аудиторний, бібліотечний фонд.

5. Онлайн звітність.

6. Електронний документообіг.

 

Світлана Березіна,

директор українсько-китайського інноваційного центру КНУ.

Прес-центр

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024