Новини

 

Посол Франції Етьєн де Понсен відвідав Університет

15.11.2019

15 листопада у Головному корпусі КНУ відбулася зустріч ректора Леоніда Губерського з  Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном.

Разом з паном Послом до Університету прибули аташе з університетського та наукового співробітництва пані Алікс Де Гассар, аташе з питань співробітництва в галузі французької мови пан Фабріс Пето та пані Жюльєт Може, яка прибула в Україну для викладання мови своєї країни в Інституті міжнародних відносин та Інституті філології КНУ.

Посольство Франції завжди переймалося станом справ з вивченням французької мови та співпраці ЗВО Французької Республіки зокрема з нашим Університетом, надаючи у цій справі максимум сприяння.

Це відзначив і ректор Леонід Губерський, який наголосив на інтенсивному поступальному розвитку цих відносин, адже лише цього року у Франції проходили стажування і навчалися понад 170 студентів та викладачів. Загалом КНУ співпрацює на рівні угод з 22-ма ЗВО.

Ректор також зазначив: «Співпраця з французькими університетами є інтенсивною і результативною Так 5 університетів-партнерів розробили та запроваджують спільно з КНУ програми подвійного дипломування: Університет Поля Сабатьє та Анжуйський університет в галузі хімії, Страсбурзький університет спільну магістратуру з фізики та спільну аспірантуру з права, Університет Півдня, Тулону і Вару – магістерську програму з математики, Університет Поля Валері  Монпельє ІІІ запроваджує програму подвійного диплому з кафедрою французької філології. І ми готові збільшувати обсяги цієї співпраці».

 

Посол Етьєн де Понсен у свою чергу відзначив, що у Посольстві не випускають з поля зору цю ділянку роботи і працюють у напрямку сприяння, зміцнення і гармонізації міжуніверситетських відносин, зокрема йде мова про збільшення кількості стипендій для тих, хто вивчає французьку мову.

Під час зустрічі сторонами було підписано угоду пролонгації діяльності Французько-українського центру співпраці у галузі вищої освіти та науки при КНУ.

У розмові взяли участь проректор КНУ з міжнародних звязків Петро Бех, директор Інституту філології Григорій Семенюк, завідувач кафедри романської філології ІФ Георгій Крючков, начальник відділу міжнародного співробітництва Андрій Кравченко.   

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024