Новини

 

КНУ-Експо: Університет-ювіляр дарує неймовірні враження

19.10.2019

 

19 жовтня 2019 року в головному навчальному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся неймовірно цікавий, насичений цікавими подіями, незабутніми знайомствами й позитивними враженнями та очікуваний багатьма гостями й відвідувачами захід – четвертий Загальноуніверситетський день відкритих дверей KНУ-Expo 2019.

 

Лозунгом жовтневого KНУ-Expo 2019 стало вже традиційне гасло «КНУ – простір освітніх можливостей!», що привертало увагу присутніх до величної й гідної освітньої місії Університету зі 185-річною історією. Гостями й активними учасниками заходу стали старшокласники Києва та Київської області, а також школярі з інших регіонів України. Серед гостей КНУ-Експо були не тільки старшокласники, а й школярі молодшої школи та навіть дошкільнята. Центр комунікацій КНУ заздалегідь проінформував українські загальноосвітні навчальні заклади, а також обласні, районні та міські адміністрації про проведення освітнього фестивалю в одну із субот жовтня.

Для якнайкращого інформування відвідувачів про різноманітні заходи, місця й час їхнього проведення упродовж KНУ-Expo 2019 організатори налагодили роботу довідкової служби, організували чергування студентів-консультантів, розмістили в холі головного навчального корпусу загальну програму події, карту із розміщенням усіх навчальних підрозділів Університету, установили інформаційні таблички й вказівники.

Офіційне відкриття заходу розпочав вітальною промовою до гостей Університету ректор Леонід Губерський: «Щиро вітаю наших гостей – майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків, друзів та рідних – у КНУ імені Тараса Шевченка! Колектив Університету сумлінно готувався до сьогоднішньої, знакової для всіх нас, події. Сьогодні ви зможете якнайбільше дізнатися про КНУ імені Тараса Шевченка, ви довідаєтеся про інститути й факультети, про органи студентського самоврядування й студентські ініціативи, про навчальні й наукові цілі та перспективи Університету. Якщо ви завітали сьогодні до нас, очевидно, вас цікавить вступ до КНУ, провідного навчально-наукового центру України, де кожен зможе здобути вищу освіту європейського рівня. Адміністрація й викладачі Університету докладатимуть усіх зусиль, щоб ваше майбутнє навчання стало часом успішного набуття потрібних знань і навичок, а також простором для реалізації ваших здібностей! Мабуть, не існує сфери професійної людської діяльності, де не працювали б наші випускники: у Верховній Раді, у посольствах і консульствах, у органах державної влади, у закладах вищої освіти, у наукових установах та інституціях, у загальноосвітніх навчальних закладах, у комерційних структурах України та світу – випускників КНУ всюди однаково цінують! Кожен вступник є надзвичайно важливим і цінним для КНУ, тому – ласкаво просимо навчатися в провідному ЗВО нашої держави!».

Гості, які побували на четвертому Загальноуніверситетському дні відкритих дверей KНУ-Expo, відвідали численні фахові презентації та представлення професійних можливостей і досягнень навчальних підрозділів Університету; поспілкувалися з представниками Студентського парламенту КНУ, відділу академічної мобільності, сектору працевлаштування студентів та аспірантів, підготовчого відділення та Наукової бібліотеки імені М. Максимовича; взяли участь у вікторинах, конкурсах і майстер-класах від студентів та викладачів географічного факультету, економічного факультету, Інституту журналістики, Інституту міжнародних відносин, Інституту філології, історичного факультету, механіко-математичного факультету, ННЦ «Інститут біології та медицини», факультету інформаційних технологій, факультету психології, факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем та факультету соціології. Окрім того, учасники заходу могли побувати на цікавих екскурсіях та ознайомитися з експозиціями музею історії Університету й зоологічного музею (головний навчальний корпус КНУ); завітати до фотозони та інтерактивної медичної лабораторії, обладнаної за останнім словом техніки (ННЦ «Інститут біології та медицини»); побувати в навчально-наукових лабораторіях для проведення практичних занять (хімічний факультет); залишити приємні особисті спогади про подію під час фотографування в облаштованих і декорованих зонах (Наукова бібліотека імені М. Максимовича, філософський факультет, факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем). Цікаві експерименти й досліди, можливості використання наукових знань у повсякденному житті демонстрували упродовж осіннього KНУ-Expo 2019 працівники географічного факультету, Інституту високих технологій, ННІ «Інститут геології», ННЦ «Інститут біології та медицини», а також працівники факультету інформаційних технологій, факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем і хімічного факультету.

Відвідувачі вже вкотре відзначили високий рівень організації Загальноуніверситетського дня відкритих дверей, були задоволені вичерпними фаховими консультаціями від співробітників КНУ; щирий подив і захват у присутніх викликала величезна кількість експериментів, дослідів і презентацій, представлених співробітниками природничих факультетів; гості події були вражені приємною нагодою взяти участь у цікавих вікторинах і квестах, тематичних воркшопах і тренінгах, пізнавальних лекціях і майстер-класах. Організатори й гості четвертого Загальноуніверситетського дня відкритих дверей KНУ-Expo переконані, що цей захід надовго запам’ятається кожному з його учасників. Представники організаційного комітету КНУ-Експо упевнені, що з кожною новою подією зможуть дивувати гостей заходу іще більше, тому – слідкуйте за офіційними анонсами й приходьте до КНУ імені Тараса Шевченка на черговий КНУ-Експо!

 

Довідково: Загальноуніверситетський день відкритих дверей KНУ Expo задумувався як масштабна освітня виставка, адже до складу ЗВО входить 14 факультетів, 7 навчальних інститутів, 2 коледжі, ліцей та підготовче відділення. Уперше в історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка представники всіх факультетів та інститутів, коледжів і ліцею КНУ зібралися під одним дахом 14 квітня 2018 року. Гостям настільки заімпонував такий вид профорієнтаційної роботи, що адміністрація закладу прийняла рішення перетворити фестиваль для абітурієнтів КНУ на щорічну подію, тож чергові заходи відбулися в головному навчальному корпусі 29 вересня 2018, 1 червня 2019 року, а найсвіжіший захід було проведено 19 жовтня 2019 року.

 

Переглянути фотозвіт із події можна за покликанням,

відео з події від Ельдара Якушина доступне тут.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024