Новини

 

Ведуча програми «Україна вражає» – в Інституті журналістики!

12.04.2019

 

 

Студенти й викладачі Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідали публічну лекцію ведучої програми «Україна вражає» Валерії Мікульської.

 

Захід було організовано в Інституті журналістики 27 березня 2019 року. Популярна ведуча розповіла про головні виклики журналістської професії й самого проекту, пов’язаного з цікавими подорожами Україною.

Валерія Мікульська наголосила у своєму публічному виступі: «Унікальність вашої історії в тому, що її розказали саме ви, бо ж ви є унікальними! А будь-який успішний матеріал – це завжди щирі емоції». Ведуча пояснила, що основна відмінність тревел-журналістики від дописів у блогосфері полягає в створенні журналістських матеріалів на основі корисного й змістовного матеріалу. Валерія Мікульська звернула увагу присутніх, що перед кожною зйомкою творча група проводить ретельну попередню роботу, зокрема, досліджують місцеві традиції, спілкуються з мешканцями й навчаються орієнтуватися в обраній для зйомки місцевості.

Журналістка зупинилася також на особливостях створення телевізійного шоу про мандри, зокрема, розповіла про необхідність заздалегідь продумати концепцію циклу передач, обміркувати можливості зйомки в нестандартних ситуаціях, а також чітко уявляти глядацьку аудиторію того чи іншого проекту. Розповідаючи про особистий досвід створення передач про подорожі, Валерія Мікульська звернула увагу присутніх, що визначальну роль у цій справі відіграватиме власне зйомка на місцевості, що дозволить глядачам уявити самих себе на місці журналістів. Ведуча нагадала гостям, що журналістика, пов’язана з подорожами – це не тільки захопливі мандри, а й постійні зустрічі з труднощами, до яких знімальна група повинна бути повсякчас готовою. На думку Валерії Мікульської, саме журналіст повинен формувати культуру туризму й виховувати туристів, пропонуючи їм до огляду ті чи інші цікаві місцевості.

Студентсько-викладацький колектив Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка переконаний, що зустрічі з відомими українськими журналістами сприятимуть ґрунтовному ознайомленню студентів зі специфікою професії й у подальшому гарантуватимуть випускникам гідне працевлаштування відповідно до обраного фаху.

 

За матеріалами Анни Ваглай, студентки ІЖ КНУ

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024