Новини

 

В Інституті журналістики урочисто завершено весняну школу цифрової безпеки

20.03.2019

19 березня в Інституті журналістики відбулося урочисте вручення сертифікатів учасникам майстер-класів «Практична журналістика цифрової епохи: технології та інструментарій».

 

Захід став підсумком чотиритижневого весняного сезону майстер-класів, що був проведений у партнерстві з Інститутом розвитку регіональної преси. Директор Інституту журналістики Володимир Різун та представниця Інституту розвитку регіональної преси Людмила Панкратова привітали учасників та висловили надію що подібні заходи сприятимуть інтеграції інтенсивних журналістських практик у академічне навчання та допоможуть майбутнім представникам професії ефективніше адаптуватися до вимог цифрового медійного ринку.

 

За мить до урочистої церемонії завершився останній майстер-клас «Аналітичний інструментарій роботи журналістів із відкритими даними», який провів Сергій Мільман, засновник аналітичного онлайн-сервісу YouControl. За три години безперервної практики Сергій познайомив учасників із новими інструментами пошуку інформації у мережі, що є незамінними помічниками у роботі журналіста. Всі навички засвоювались на прикладах реальних журналістських кейсів.

 

Також протягом весняного сезону учасники здобули практичні навички роботи з відкритими даними, ефективного використання інструментів аналітики, засвоїли основи цифрової гігієни та принципи фактчекінгу. Формат практичних воркшопів дозволив студентам опановувати роботу з новими сервісами та інструментами, необхідними у діяльності журналіста. Учасники не лише відточували навички роботи із інформацією, а й збирали інформаційні портфоліо для майбутніх матеріалів. Тренерами заходів стали практики медіагалузі з Інституту розвитку регіональної преси, представники Школи цифрової безпеки Інтерньюз-Україна та YouControl.

 

За матеріалами Інституту журналістики

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024