Новини

 

205-річниця від дня народження Тараса Шевченка

09.03.2019

09 березня 2019 року, із нагоди 205-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка, університетська громада вшанувала пам’ять Великого Кобзаря.

 

Тарас Шевченко – видатна особистість не тільки для XIX століття, а й для будь-якого періоду новітньої української історії. Поезії Великого Кобзаря є символом боротьби волелюбного українського народу; творча спадщина Тараса Шевченка надихає на звершення, підтримує в непростий час, дарує надію на кращу долю для незалежної України.

Урочисту ходу до пам’ятника Тарасові Шевченку очолили ректор КНУ Леонід Губерський, проректори Петро Бех, Володимир Бугров, Віктор Мартинюк, голова профкому Володимир Цвих, керівник центру виховної роботи Ірина Кондратьєва, директори інститутів, декани факультетів та представники студентського парламенту Університету. Відзначити чергову річницю від дня народження славетного українського митця зібралися співробітники, викладачі, науковці, аспіранти, студенти, курсанти КНУ та інші шанувальники творчості Великого Кобзаря, які пройшли урочистою ходою й поклали квіти до постаменту Шевченкові.

Наприкінці урочистостей під пам’ятником Кобзареві зазвучали твори Тараса Шевченка в майстерному виконанні народної хорової капели «Дніпро» під керівництвом Ірини Душейко. Найвідоміші композиції «Заповіт» і «Реве та стогне Дніпр широкий» разом із хором заспівала вся університетська громада.

Низка урочистих, наукових та освітніх подій, приурочених до 205-тої річниці від дня народження Тараса Шевченка, відбудеться в КНУ в період 11–15 березня 2019 року. Узяти участь у заходах може кожен охочий, варто тільки уважно стежити за анонсами подій в Університеті.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024