Новини

 

Насичений Тиждень перської мови в Інституті філології КНУ

07.02.2019

Студенти й співробітники КНУ імені Тараса Шевченка мали нагоду взяти участь в урочистостях із нагоди святкування Тижня перської мови й довідатися безліч цікавого про історію, культуру й традиції Ісламської Республіки Іран.

 

Низку урочистих заходів було проведено в Інституті філології упродовж 4–8 лютого 2019 року. Співорганізаторами Тижня перської мови в КНУ виступили іраністи Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, співробітники Посольства Ісламської Республіки Іран та Київського національного лінгвістичного університету.

Тиждень перської мови було приурочено здобуттю незалежності Ісламською Республікою Іран 11 лютого 1979 року. У вітальному виступі з нагоди офіційного відкриття Тижня перської мови та іранської культури Манучегра Мораді, посол ІРІ, нагадав присутнім, що Республіка Іран наразі входить у рейтинг провідних країн світу й активно співпрацює з Україною та іншими країнами. Від імені адміністрації Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка учасників Тижня перських мов привітала Катерина Білик, заступник директора Інституту. Олена Мазепова, завідувач кафедри мов і літератур Близького та Середнього Сходу, побажала учасникам святкувань плідної роботи й набуття нових знань про Іран і його культурні традиції. Доцент Тетяна Маленька оприлюднила багатогранне дослідження про українсько-іранські зв’язки, а студенти-іраністи Інституту філології КНУ продекламували кращі зразки перської поезії.

На продовження святкувань 6 лютого доцент кафедри мов і літератур Близького та Середнього Сходу Анна Бочарнікова провела для студентів і співробітників Університету тематичний майстер-клас «Перська каліграфія для початківців». Асистент Ірина Лучко виступила перед гостями Тижня перської мови з цікавою лекцією про особливості східного менталітету й традиційні національні страви. Учасники святкувань мали нагоду переглянути тематичні кінопокази й поспілкуватися із досвідченими фахівцями-іраністами.

 

За матеріалами Відділу зв’язків із громадськістю

Інституту філології,

знімки – Валерій Попов

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024