Новини

 

КНУ розширює співпрацю з міжнародними дослідницькими інституціями

07.02.2019

Доцент економічного факультету КНУ Максим Ситницький отримав міжнародний грант від Вишеградського фонду на проведення наукових досліджень основних тенденцій розвитку дослідницьких університетів України та Європейського Союзу.

 

Доцент кафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка взяв участь у грантовій програмі й виборов право на фінансування свого дослідницького проекту на конкурсних засадах. Міжнародна група дослідників із Великої Британії, Польщі й України працюватиме над розробкою практичних рекомендацій з метою інтенсифікації реформ у галузях науки й освіти в нашій країні, а також задля гармонізації таких змін із процесами модернізації дослідницьких інституцій ЄС. Максим Ситницький виборов право стати одним із дослідників групи Вишеградської четвірки (угрупування науковців із Польщі, Чехії, Угорщини й Словаччини). Як наслідок, учений із України працюватиме над одним із пріоритетних для Вишеградського фонду напрямів дослідження у Варшавському університеті, на кафедрі менеджменту.

Результатом грантової співпраці Максима Ситницького з Вишеградським фондом стало видання авторської монографії «Стратегічне управління розвитком дослідницьких університетів» (ISBN 978-617-7605-75-0). У зазначеній праці Максим Ситницький осмислив сучасний досвід управління розвитком дослідницьких університетів за умов глобальних соціально-економічних та інформаційно-технологічних трансформацій. У подальшому за результатами досліджень, фінансованих Вишеградською четвіркою, планується серія наукових публікацій у періодичних виданнях ЄС, участь у тематичних дискусіях під час міжнародних конференцій і поступове впровадження напрацьованих дослідницькою групою пропозицій у діяльність відповідних органів державної влади.

Участь представника Університету в грантовій програмі Вишеградської четвірки стала можливою завдяки зініційованій ректором Леонідом Губерським співпраці КНУ імені Тараса Шевченка з міжнародними дослідницькими інституціями.

Колектив Шевченкового університету пишається науковими успіхами свого колеги й бажає йому нових професійних здобутків!

 

За матеріалами економічного факультету

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024