Новини

 

Міжнародний день волонтера

05.12.2018

5 грудня – Міжнародний день волонтера.

 

 

Волонтерство – це поклик серця, небайдужість до чужої біди, причетність до будь-якої гарної справи, співпереживання іншому. Волонтери – ті, хто безкорисно підтримує інших, працює в дитячих будинках, лікарнях, допомагає армії. Без них не відбувається жодне велике дійство чи свято.

І хоча в Україні волонтерський рух почався ще в 1990-х роках, усе ж більше про нього заговорили лише після Революції Гідності, коли тисячі людей згуртувалися задля допомоги військовим, що захищають територіальну цілісність України.

У Шевченковому університеті багато людей, які мають активну соціальну позицію й віддають свої сили на допомогу тим, хто потребує підтримки саме в цей час. Напевно, немає в КНУ жодного структурного підрозділу, де б не займалися волонтерською діяльністю. Студенти й співробітники Університету постійно допомагають дітям із дитячих будинків, піклуються про поранених у військових госпіталях, збирають пожертви на лікування дітей чи поранених, опікуються військовими на Сході, а також допомагають у проведенні різноманітних університетських заходів.

Тож щиро вітаємо всіх, причетних до волонтерського руху! Дякуємо за вашу безкорисну працю, небайдужість і соціальну відповідальність!

Слава Україні!

 

Довідково: у всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів задля економічного й соціального розвитку. Свято є одним із міжнародних пам’ятних днів ООН, а присвячено його особам, що займаються волонтерством. Свято було засновано в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні Міжнародний день волонтерів офіційно визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

 

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024